Mia og Julie oppfordrer alle til å støtte opp rundt denne spesielle russeknuten

Tromsø-russen står i spissen for Krafttak mot kreft.

AKSJONSLEDERE: Mia Ivarsen Huus (til venstre) og Julie Naalsund står i spissen for når Kongsbakken-russen skal være bøssebærere 8. mars. Foto: Elisabeth Jørgensen 

nyheter

8. mars arrangeres årets bøssebæreraksjon for Krafttak mot kreft. I spissen står Tromsø-russen.

I år engasjerer russen seg på nytt som bøssebærere.

Mye engasjement

Premien til den som samler inn mest penger er mer enn heder og ære; nemlig ei natt på «The Edge», med påfølgende frokost.

Dessuten loddes det ut gavekort fra Aurora Fokus kino, Jekta og Cutters til resten av bøssebærerne.

Russen får årets første russeknute for å stille opp som bøssebærer. Kongsbakken-russens aksjonsledere Julie Naalsund og Mia Iversen Huus håper flest mulig skal ta årets viktigste russeknute.

– Det er den knuten som gir mest tilbake, sier Naalsund.

De har opplevd mye engasjement blant russen på Kongsbakken.

– Vi er et samkjørt kull med mye giverglede. Det virker som om alle har lyst til å hjelpe, og får de som ikke har mulighet til å donere penger er dette en fin måte å hjelpe til, sier Huus.

Alle kan bli bøssebærer

Naalsund og Huus er aksjonsleder for Kongsbakken russen, men de håper å spre budskapet til alle som er interessert i å være bøssebærere.

– Vi håper å få flere bøssebærere enn i fjor. Målet er å få 150 påmeldte. Det gjelder ikke bare russen. Vi oppfordrer alle som vil til å melde seg på, spesielt de som går andre klasse på videregående, fordi det er de som skal lede denne aksjonen til neste år, forteller Naalsund.

Blir aldri frisk

Årets tema for innsamlingsaksjonen er senskader av kreft.

– Det er et veldig viktig tema. Jeg visste ikke at senskader var en ting før jeg begynte med aksjonen. Jeg tror det er mange som ikke vet om senskadene man kan få. Man forventer jo å bli frisk etter å ha vært syk. Man blir aldri frisk fra kreft og det kan ramme hvem som helst, forteller Huus.

– Det er bedre å gi penger til aksjonen nå, i stedet for å kanskje senere få kreft og måtte betale en mye større pris. Det handler om å investere i fremtiden, sier Naalsund.

Bøssebærer-aksjonen er 8. mars, men det er også en digital innsamling som er åpen til 16. mars.

Den digitale innsamlingen er etablert gjennom Kreftforeningens hjemmeside.