Derfor er det franske krigsskipet i Tromsø

Rett over klokka 09.00 fredag kom det franske krigsskipet inn til Tromsø.

Dette franske krigsskipet kom inn til Tromsø fredag formiddag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Den franske fregatten «D652 FS Provence» har vært en del av den årlige Nato-øvelsen «Dynamic Guard» som har pågått i Nordsjøen fra vest av Bergen til Sognsjøen, Bjørnafjorden, Sognefjorden, og Sotra vest de siste to ukene.

Danmark, Frankrike, Tyskland, Polen, Nederland, Canada, og Spania deltok i øvelsen, og mens de fleste skipene har satt kursen hjem etter øvelsen, har den franske fregatten tatt seg til Tromsø.

Kapteinløytnant Thomas Gjesdal i Sjøforsvaret.  Foto: Forsvaret

– Den har tatt turen til Tromsø for å trene sammen med de maritime enhetene langs Norskekysten, før den setter kursen mot Frankrike igjen over helga, opplyser kapteinløytnant Thomas Gjesdal, presse- og informasjonsoffiser i Sjøforsvaret til iTromsø.

Skipet er 142 meter langt og 18 meter bredt, og ligger godt synlig der den har lagt til kai like bak den nye Havneterminalen i sentrum.

«D652 FS Provence» er en av den franske marinens såkalte "multipurpose" fregatter i FREMM-klasse, og er spesialisert til antiubåtkrigføring ifølge Wikipedia.

Skipet har også vært med i det årlige ubåtsjefskurset (TG 18-1), med spesielt fokus på overflate- og undervannskrigføring under oppholdet i Norge.

– Det er viktig for oss i Sjøforsvaret at NATO kommer til Norge for å trene. Det er også svært attraktivt blant våre allierte å få muligheten til å øve seg i våre utfordrende kyst- og innenskjærsforhold, sier Gjesdal.