Lørdag i forrige uke ble en mann i 20-årene varetektsfengslet for en uke med brev- og besøksforbud. Han er siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, etter at en kollega av han fikk i seg avløpsåpner på arbeidsplassen Obs Bygg på Bjerkaker to dager i forveien.

Mannen i 50-årene drakk det han trodde var Red Bull fra en flaske, men istedenfor energidrikk var det helt avløpsåpner på flasken.

Kort tid etter oppdaget kollegaene hva som hadde skjedd, og mannen ble fraktet til UNN med ambulanse. Der har han ligget siden, og pressevakt ved sykehuset opplyser at mannens tilstand er alvorlig men stabil.

Mener han ikke gjorde det bevisst

Torsdag ble det gjennomført et nytt avhør av siktede, og etter endt avhør besluttet politiet ikke å varetektsfengsle han videre.

– Han ble løslatt i går etter avhøret da vi ikke lenger anser at det foreligger bevisforspillelsesfare. Vi har sikret de tekniske bevisene som vi mener er vesentlig, som blant annet kameraovervåkingen fra arbeidsstedet. Siktede erkjenner ikke straffskyld, men samtidig er det et vesentlig poeng at han er siktet for uaktsomhet. Vi har ikke til nå noen grunn til å sikte han for forsett, altså at han bevisst skjenket han væsken, sier seksjonsleder for etterforskning, Lene Fabek, ved Troms politidistrikt.

Videre opplyser Fabek at politiet har avhørt vitner, at det er foretatt tekniske og taktiske undersøkelser. Hvor hendelsen og hvordan det har gått til at mannen har drukket av flasken, ønsker hun derimot ikke svare på.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hendelsesforløpet ytterligere da dette er sentralt i etterforskningen, sier Fabek.

– Et hendelig uhell

– Min klient har satt fra seg Red Bull-flasken etter å ha helt avløpsåpner over på den, og hvordan hans kollega har kommet fram til at han skal drikke av den, er ennå uklart, sier mannens forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm.

På grunn av fornærmedes helsetilstand har det ennå ikke latt seg gjøre å avhøre ham.

– Dette er det vi kaller et hendelig uhell. De har et helt normalt kollegaforhold, og det er ikke noe uoppgjort dem imellom. Han er veldig fortvilt, og har hatt det tøft de dagene han har sittet i varetekt. Han lurer naturligvis på hvordan det går med sin kollega, samtidig som han oppfatter det som forferdelig å bli siktet for dette, sier Wikstrøm.

Videre forteller Wikstrøm at mannen skal ha drukket fra flasken på lageret, men at det er uvisst hvor flasken sto da fornærmede plukket den opp.

– Min klient har forklart at han skulle hjelpe kunder, og at han da satte fra seg flasken. Han var ikke på jobb da det ble drukket fra flasken, så hvordan dette har gått til får man kanskje svar på ved å se gjennom kameraovervåking, sier forsvareren.