Geir-Inge Sivertsen, som har vært leder for Troms Høyre, blir nå leder for det nye fylkespartiet.

Valgkomiteen besto av representanter fra både Troms og Finnmark under ledelse av Steinar Halvorsen fra Troms Høyre. Deres innstilling til ny ledelse i partiet ble enstemmig vedtatt.

Utover Sivertsen, ble Anne Berit Figenschau fra Troms valgt til kvinneforumsleder, mens Christine Nilssen og Ståle Sæther fra Finnmark får rollene som nestledere i partiet.

– En stor ære

– Det er en stor ære å bli valgt til å være den nye organisasjonens første leder. Jeg gleder meg til tiden som kommer, sier Sivertsen.

Ifølge den nyvalgte lederen vil partiets største utfordring være de store avstandene som organisasjonen nå skal dekke; fra Harstad i sør til Honningsvåg i nord.

– Store avstander er krevende, men jeg har fått med meg mange gode folk i arbeidsutvalget og de kjenner området. I tillegg er verken Troms eller Finnmark preget av konflikter innad i partiene, sier Sivertsen.

ÅRSMØTE 2018: Partiet «Troms og Finnmark Høyre» ble stiftet etter enstemmig vedtak fra begge fylkespartiene.

– Et godt valg

Nylig ble samtlige kommuner på Senja slått sammen. Geir-Inge Sivertsen var en sentral aktør i det arbeidet. Den erfaringen tror daglig leder for Høyre i Nord-Norge, Vanja Terentieff, at vil komme godt med i tiden som kommer.

– Jeg tror fylkespartiet har gjort et godt valg av leder. Geir-Inge har lang fartstid som leder og erfaring med kommunesammenslåing i egen kommune, og det tror jeg vil være nyttig når vi skal jobbe videre med sammenslåingen av de to fylkene i nord, sier Terentieff.

Hun legger til at å slå partiene sammen vil være en styrke for det videre arbeidet med nominasjon og valgkamp i 2019.

Dyrere å reise

Rent organisatorisk er ikke Troms og Finnmark større enn Nordland.

– Med Nordland Høyre er vi er allerede godt vant til å drive i et stort fylke, så størrelsen på det nye fylket skal ikke bli et problem. Det eneste som blir en utfordring, er at det blir kostbart for politikerne våre å forflytte seg i dette området. Det blir mer kostbart å holde årsmøter og lignende, sier Terentieff.

Fylkene er likt representert i den nye fylkesorganisasjonen.

– Partiet skal nå arbeide med programmet for neste valg, samt sette ned en nominasjonskomité som skal legge fram vår nye liste for fylkestinget, sier Sivertsen.

Under årsmøtet ble navnet på partiet vedtatt under forutsetningen at man vil vurdere andre navneforslag dersom de kommer inn.

ÅRSMØTE 2018: Partiet «Troms og Finnmark Høyre» ble stiftet etter enstemmig vedtak fra begge fylkespartiene. Foto: Konstantina Westberg