Søndag ble det satt ny rekord i antall soltimer i løpet av januar og februar. På onsdag – dersom det ikke snør – settes det ny oppholdsrekord.

Selv om pudderkjørerne kanskje forarger seg, har finværet ført til jubel hos Bydrift. Der har de siden oktober i fjor brukt totalt 18,6 millioner kroner på vinterdriften. Det er mellom 1,8 og 1,9 millioner kroner mindre enn samme periode i fjor.

– Det er selvfølgelig gledelig, ettersom det gir oss en buffer å gå på i mars og april, hvor det erfaringsmessig kan komme mye snø, forteller enhetsleder Leif Harald Pedersen.

Sparer på strøing og overtid

På Tromsøya leier Bydrift inn flere sjåfører på timekontrakter. De fleste innleide mannskapene i kommunen har imidlertid faste kontrakter, noe som medfører at de får betalt uansett om det snør eller ikke.

– Men strøing inngår ikke i disse kontraktene. Siden været har holdt seg stabilt og man ikke har sett noen særlig skiftning i temperaturen, har det vært lite behov for å strø. I tillegg henter vi inn litt penger på redusert overtid, forklarer han.

Tar tak i småjobber

At det knapt har snødd, betyr ikke at de ansatte sitter på kontoret med foldede hender.

– Det har vært viktig for oss å finne annet arbeid å ta tak i. I hovedsak har vi kjørt bort mer snø i boligfeltene enn vi ellers gjør, for å sikre god bredde på veiene. Vi har også klippet i busker og greiner. Nå begynner det å ta seg opp med mer steaming av stikkrenner og grøfter, hvor isen har begynt å svelle grunnet den lange kuldeperioden, sier enhetslederen.

Betaler for beredskap

Småjobbene utfører deres egne ansatte. De siste månedene har med andre ord vært rolige for dem som leies inn på faste kontrakter.

Totalt har Bydrift 14 ansatte som jobber med brøyting, mens de leier inn rundt 36 sjåfører.

– Når vi betaler for å leie inn sjåfører, er det beredskapen vi betaler for. Det er vanskelig å få noen til å sitte på vent i en maskin uten å få betalt for det, sier Pedersen.

For vintersesongen har Bydrift et budsjett på 45,4 millioner kroner, mens det totale budsjettet for året er 81,6 millioner. De har altså, rent driftsmessig, brukt under halvparten av budsjettet i løpet av de fire første månedene.