Det meldte han selv i en e-post til samtlige ansatte på helsehuset mandag.

I mailen skriver Pedersen at han ikke kan stå inne for den fremtidige drifta ved Helsehuset.

Han beskriver det han mener er en total endring av hvordan Helsehuset skal organiseres – fra å være en spydspiss innenfor pleie, omsorg og rehabilitering til noe helt annet.

– Fokus, på grunn av de økonomiske rammevilkårene, innrettes mer og mer på ordinær drift, skriver han.

iTromsø har vært i kontakt med Steinar Pedersen, men han ønsker ikke å kommentere saken utover det som kommer fram i mailen til de ansatte.

Der skriver han videre at de organisatoriske endringene på Helsehuset kan få alvorlige konsekvenser.

– Det planlegges drift ved flere av avdelingene der bemanning er svakere enn det som er anbefalte nasjonale standarder, skriver han.

HELSEHUSET: Helsehuset i Breivika ble åpnet i fjor høst. Nå går leder Steinar Pedersen av i protest mot endringer i finansiering og organisering.

Han har derfor tatt det drastiske valget om å kaste kortene.

– Jeg ønsker derfor ikke å ha det administrative og faglige overordnede ansvar på Helsehuset når pasientene som kommer dit ofte har behov for oppfølging og behandling på et meget avansert medisinsk nivå, skriver han.

Han avslutter brevet med å ønske de ansatte lykke til.

– Jeg kommer til å savne alle de gode avdelingslederne og alle de andre som jeg har samarbeidet med. Og så vet jeg at Helsehuset er et unikt konsept som kommer til å lykkes når stormen er ridd av.