Årets asfaltprogram hos Troms fylkeskommune innebærer at det planlegges dekkelegging på rundt 100 kilometer fylkesveier i 2018. Kostnadene er beregnet til rundt 80 millioner kroner.

- Innenfor svært stramme økonomiske rammer er jeg tross alt fornøyd med at vi får til å prioritere asfaltering av disse strekningene, selv om behovet på våre 3000 km fylkesveg er adskillig større, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Dekkeprogrammet er utarbeidet på bakgrunn av Statens vegvesen sine faglige anbefalinger og med utgangspunkt i Troms fylkestings vedtatte budsjett for 2018.

I en pressemelding skriver fylkeskommunen at momenter som trafikksikkerhet, trafikkmengde, viktighet for næringstrafikk, veidekkets faktiske tilstand og tilgjengelig økonomi er tatt med i vurderingen for hvilke veier som skal prioriteres.

Etterslep på åtte milliarder

- Fylkesveg 858 i Balsfjord (Malangen) og fv. 91 i Lyngen er de områdene der det vil bli lagt mest ny asfalt i dette året. Dette er strekninger som lenge har stått på lista med behov for opprusting av vegdekket understreker Prestbakmo, og fortsetter:

- Med et totalt etterslep på fylkesvegnettet i Troms på nærmere åtte milliarder (70-80 mrd. nasjonalt), er det åpenbart at det trengs et nasjonalt etterslepsprogram, som gjør det mulig for fylkeskommunen blant annet å ruste opp og dekkelegge adskillig flere mil med vei enn hva Storting og regjering i dag gjør mulig, avslutter Prestbakmo.

Disse veiene blir tatt i Tromsø

I pressemeldingen er 33 strekningen listet opp over steder hvor det blir lagt nytt dekke i løpet av året. Av disse er fem innenfor Tromsø kommune, og strekningene det gjelder er følgende:

  • Fv 53 RK Tomasjord - RK Tomasjord N

  • Fv 59 RITØ RK N - Isrenna S

  • Fv 91 Fagernes - Breivikeidet

  • Fv 862 Sandnessund bru Ø - Åsland (deler)

  • Fv 863 Kvaløysletta - Slettaelva