Flyplassen måtte tømmes etter sikkerhetsbrudd

Person tok seg forbi sikkerhetskontrollen.

LANGE KØER: Alle reisende må inn gjennom sikkerhetskontrollen på Langnes på nytt.   Foto: Alexander Wollman

nyheter

Tromsø lufthavn, Langnes, måtte i 14-tida tømmes, og alle reisende fikk beskjed om å gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt

Driftssjef Svein-Idar Henriksen sier at en person hadde greid å unndra seg sikkerhetskontroll.

– En person hadde kommet seg inn gjennom en enveissluse og dermed unngått sikkerhetskontrollen. Ifølge lover og regler er vi da nødt til å gjøre hele terminalen «ren», altså få alle ut og inn igjen gjennom kontrollen, sier driftssjef Svein-Idar Henriksen.

Personen er ikke funnet eller identifisert. Ifølge Avinors oversikt er flere flyvninger i ettermiddag ført opp med ny tid.

Ytterligere informasjon er ikke kjent.

Lange køer

Reisende melder om lange køer for å komme inn igjen.

– Vi fikk beskjed om at det hadde vært et sikkerhetsbrudd, og at alle måtte ut. De sa ikke mer enn det. Nå er det lang kø i sikkerhetskontrollen for å få komme inn igjen, sier Alexander Wollmann til iTromsø.

Reisende Jon-Arne Harjo opplyser til iTromsø at innsjekkede passasjerer, og trolig også enkelte ansatte,  i 14-tiden fikk beskjed om at de måtte forlate avgangsområdet i andre etasjen på Tromsø lufthavn.

- Jeg vet ikke hva sikkerhetsbruddet består i, det er i hvert fall ikke blitt opplyst, sier Harjo, som kommer fra Kiberg i Finmark.

Han anslår at det torsdag ettermiddag er rundt 1.000 mennesker i kø for ny innsjekking, og at flyene naturlig nok vil bli forsinket.

- Det hele er ganske udramatisk, og det virker som om folk flest tar dette med godt humør. Det er bare å belage seg på forsinkelser. Dessuten medles det om avganger fra nye gater enn først oppgitt, forteller Harjo.

Han antar at beordringen om ny innsjekking skyldes brudd på rutiner.

- Og strengt tatt så er det jo bra at man tar sikkerheten ved flyplassen på alvor, sier Jon-Arne Harjo til iTromsø.