Dårlig vær stopper ikke ivrige alpinkjørere – eller turister

Alpinparken er populær blant både tromsøfolk og turister. Daglig leder Rune Kufaas er spesielt overrasket over hvor mange turister som trekker til løypene.

POPULÆRT: Daglig leder Rune Kufaas kan glede seg over mange besøkende den siste tiden.   Foto: Åsgeir Johansen

nyheter

– Januar og februar har hatt et moderat antall besøkende. Det er med hensyn til været. Dette er noe vi har full forståelse for. Det har vært veldig kaldt og lite snøfall som har gjort bakkene harde, forklarer han.

GODE LØYPER: Snøen som har kommet de siste dagene gjør at løypene i alpinanlegget er bedre enn på lenge.  Foto: Tom Benjaminsen

Ifølge Kufaas har det vært overraskende mange turister som oppsøker alpinparken.

– Jeg må innrømme at vi for tiden har en liten driftsutfordring. Det er mange turister som går seg fast i løypene på fjellet. Da må vi opp og hjelpe dem ned. Det er som sagt en utfordring, men en hyggelig sådan, forteller han.

Vil tilrettelegge for turister

Av hensyn til turismen vil det derfor sannsynligvis iverksettes tilretteleggende tiltak neste år.

– Alpinparken er hovedsakelig utviklet for tromsøfolk. Vi merker at stadig flere turister kommer hit for å stå på ski. Da er det behov for tilrettelegging. Tilretteleggende tiltak kan være å tilby mer utleiingsutstyr og at flere språk kan brukes til kommunikasjon. Et annet forslag er å ha parken åpen på dagtid for turister som vil prøve seg i løypene, sier Kufaas.

Storinvestering på lønnet seg

Dårlig vær setter ikke en stopper for alpinparken. Den er avhengig av besøkende for å holde omsetningen oppe. Av den grunn har de forsikret seg mot lavtrykk og regn ved hjelp av en spesifikk storinvestering.

– Vi investerte 15 millioner kroner i snøproduksjonsanlegg. Det gjorde vi for å sikre kjøreforholdene når det kommer mildvær. Uten det hadde årets vinter vært veldig vanskelig. Dette har vært en smart investering. Vi er foran forårets omsetning, avslører han.

Vil gi god opplevelse

Derfor fokuseres det på gode kjøreforhold og god service, uansett vær og vind.

– Selv om det er kaldt og blåser, skal vi gjøre det vi kan for å gi en god opplevelse. Jeg synes vi har et hyggelig publikum på ski. Vi bruker aktivt Facebook og Instagram til å holde publikum oppdatert på hva som foregår i alpinparken. Folk er generelt glade for informasjon og for å slippe å kjøre bomtur, kan Kufaas rapportere.

Denne helgen vil sannsynligvis ingen kjøre bomtur til Kroken.

– Vi har ikke fått så mye snø, men det er nok til å gi gode løyper. Jeg tror helgen kommer til å bli en kjempemulighet til å kose seg på ski, sier Kufaas.