En mann i starten av 20-årene, med bostedsadresse registrert i Tromsø, er tiltalt for voldtekt av en mindreårig jente. Episoden skjedde i et bolighus på Tromsøya i august 2017 og politiet ble kontaktet av legevakta om hendelsen etter at jenta var innom senere samme dag.

Samme dag ble mannen som nå er tiltalt, pågrepet før han igjen ble løslatt noen dager senere. Politiet uttalte i høst at de blant annet hadde sikret elektroniske spor i saken.

I tiltalen som nå er tatt ut av statsadvokatene i Troms og Finnmark, er han blant annet tiltalt for brudd på straffeloven paragraf 292, «for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende adferd».

I tiltalen heter det at han skal ha holdt jenta fysisk fast under overgrepet mens hun strittet imot. I etterkant av overgrepet skal han ha filmet og tatt flere bildet av den mindreårige jenta mens hun sov og var delvis naken.

Strafferammen på er fra 3 inntil 15 år om han blir funnet skyldig i voldtekt, mens den er på inntil 3 år om han blir funnet skyldig i å ha «produsert fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn» for bildene og videoene som skal ha blitt tatt.