Nytt sikkerhetsbrudd på Tromsø lufthavn søndag kveld:

Måtte tømme flyplassen for andre gang på tre dager: – Det er klart vi ikke kan ha det slik

Søndag kveld kom en uidentifisert person seg forbi sikkerhetskontrollen på Tromsø lufthavn Langnes. Igjen.
nyheter

Alarmen skal ha gått rundt klokka 19.15 om at en person hadde gått "feil vei" gjennom den automatiske enveisslusen i ankomsthallen.

Resultatet ble at Norwegian DY387 som skulle til Oslo måtte snu på rullebanen og returnere til gate.

Passasjerene måtte dermed, sammen med alle andre som oppholdt seg på rett side av sikkerhetskontrollen, ut og gjennom sikkerhetskontrollen en gang til.

– Vi kan ikke sende folk av gårde som ikke har gått gjennom sikkerhetskontrollen, og når vi ikke vet hvem synderen er så er dette den eneste måten å løse det på, sier driftssjef Svein-Idar Henriksen til iTromsø rundt klokka 22.00.

Forsinkelser og lange køer

Hendelser sørger for flere forsinkelser fra Tromsø lufthavn søndag kveld og lange køer i sikkerhetskontrollen, og det er uvisst om flere fly måtte returnere til gate. Henriksen har heller ikke helt oversikt over hvor mange reisende som er rammet søndag.

– Vi tror jo ikke at det er noen som vil oss noe vondt som har sneket seg forbi kontrollen. Det er mest sannsynlig en person som har hatt dårlig tid og har tatt en snarvei. Det folk ofte ikke skjønner er at om man allerede har sjekket inn, så venter flyet på deg om det er kø i sikkerhetskontrollen, sier Henriksen, og fortsetter:

– Dette skaper masse krøll for absolutt alle, inkludert de som prøver å snike seg unna sikkerhetskontrollen og er helt unødvendig.

Andre gang på tre dager

Den spesielle hendelsen er ikke unik. Torsdag skjedde akkurat det samme.

– Dette er andre gang på et par dager, så jeg har allerede snakket med lufthavnsjefen og sikkerhetssjefen vår om å ta et møte i morgen for å se på mulige løsninger, sier driftssjefen.

– Vi benytter samme enveissluse som andre lufthavner bruker, så vi må se på mulighetene våre. Det er klart vi ikke kan ha det slik.