Én utenlandsk turist skadd i snøskred

Det har gått snøskred på Vannøya. Ni turister fra Sveits var involvert.

HER GIKK SKREDET: Skredet gikk på fjelltoppen Vannaksla, som ligger på Vannøya i Karlsøy kommune.Kreditering: Kartverket

nyheter

Rett før klokka 15 mandag mottok politiet en telefon om at det var gått et snøskred på Vannøya. Et turfølge fra Sveits på ni personer var involvert, og to av dem ble brakt til UNN med luftambulanse. De øvrige sju var uskadde og ble brakt ned fra fjellet med luftambulanse, meldte politiet.

– Alvorlig, men stabil

Per-Christian Johansen, pressevakt ved UNN, bekrefter at det er kommet inn to personer til sykehuset.

– Det er kommet inn én pasient og en ledsager, sistnevnte er ikke skadd. Pasienten er en mann i 40-årene. Han ble undersøkt av lege klokka 17 og tilstanden hans er alvorlig, men stabil, sier Johansen, og legger til at de øvrige syv blir ivaretatt av kommunal legevakt i Karlsøy kommune.

Varslet selv

Operasjonsleder i politiet, Frode Strende, forteller at skredet gikk nedenfor en topp som kalles Vannaksla. Tipset ble ringt inn av en av personene i følget, og de befant seg da på cirka 350–400 meters høyde.

– Så vidt vi vet var de på en guida tur med en utenlandsk guide. De fortalte at alle ni var redda ut av skredet, og at det var to skadde. Vi har sendt en patrulje opp til UNN for å snakke med den som er lettere skadd, fortalte Strende mandag kveld.

De syv øvrige turistene er brakt ned til båten de brukte for å komme seg til øya.