Disse 18-åringene vil levere hjemmebakt surdeigsbrød på døra

Mandag kveld vant de pris for beste reklamefilm, og i løpet av våren håper de å kunne levere hjemmebakte surdeigsbrød på døra til travle tromsøværinger.
nyheter

Ungt Entreprenørskap Troms arrangerer denne uken Fylkesmessa for Elev- og Ungdomsbedrifter og mandag samlet alle bedriftene seg på The Edge for å snikstarte tirsdagens store prisutdeling, hvor blant annet årets beste ungdomsbedrift i fylket skal deles ut.

3.-årselevene fra Kvaløya videregående Bente Kasberg, Mariell Daleng og Thale Thoresen i Baked UB stakk av med prisen for beste reklamefilm.

– Venninna vår Seline (journ.anm. Richardsen) er utrolig dyktig og laga en kjempeflott video for oss, så vi meldt oss på i kategorien med et lite håp om at vi kanskje kunne nå helt opp. Det var likevel ganske overraskende når de annonserte oss som vinnerne, forteller Thoresen til iTromsø mandag kveld.

Beste reklamefilm: Trude Nilsen i Næringsforeningen (t.v.) delte ut prisen til Bente Kasberg, Thale Thoresen og Mariell Daleng i Baked UB. Foto: Kaja Baardsen/Ungt Entreprenørskap Troms 

 

Juryen hadde følgende å si om videoen (se videoen øverst i saken!):

«Juryen mener at årets vinner har laget en fengende reklamefilm. Dette er en interessevekker. Skaper god følelse for produktet. Videre opplevde juryen at filmen skapte en lun og innbydende atmosfære som også styrker produktet, ferskt og godt».

Leverer på døren

18-åringene startet bedriften i starten av dette skoleåret, og har ambisiøse planer før de er ferdige på videregående til sommeren. Baked UB planlegger levering på døra av hjemmelaget surdeigsbrød til folk som ikke har tid til å bake selv.

– Tanken er å gjøre det lettere for folk å være sunn, og surdeigsbrød er et veldig tidskrevende produkt som kan ta opp til fem dager å lage. Det er ikke noe man kan lage uten å planlegge god tid i forveien, så ideen er at vi baker og leverer hjem på døren til de som bestiller, sier Thoresen og legger til:

– Så langt har vi ikke kommet ordentlig i gang og har kun testet å levere brød til familien, men vi håper å gå i gang om ikke lenge.

Huset fult av surdeig

De unge gründerne har eksperimentert seg fram til en surdeig-starter de er fornøyd med, og planen er å lagre de ymse deigene hjemme, før de tas med til Skittelv skole hvor de får låne skolens tre ovner til å selve bakingen.

– Vi vet jo ikke ennå hvor stor etterspørsel det vil være, og det er derfor vanskelig å si noe om hvor mange og hvor ofte vi blir å ta imot bestillinger. To av oss har lappen så vi satser på å kunne kjøre ut brød til folk innenfor bygrensa når vi har tid og mulighet, men det blir ikke hver dag, sier Thorensen.

I morgen stiller alle ungdomsbedriftene på stand på Jekta for å vise frem produktene sine for publikum, og Baked UB har med seg smaksprøver.

Av de andre ungdomsbedriftene fra Tromsø, fikk Time of the month UB, også de fra Kvaløya vgs., 2. plass for beste reklamefilm og 3. plass for beste logo mandag kveld.