Kraftig opplagsøkning for iTromsø

For andre året på rad har iTromsø opplagsøkning. Denne gang er den på hele 12,2 prosent.

De ansatte i Mediehuset iTromsø.  Foto: Gard L. Michalsen/Medier24

nyheter

Det viser ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening.

– Vi rundet et viktig hjørne i fjor, hvor vi for første gang på 11 år fikk økning i opplaget. At økningen har tiltatt med en ytterligere kraft, er kanonbra, sier administrerende direktør og sjefredaktør i iTromsø, Stig Jakobsen.

– Fenger leserne

105 norske aviser hadde økning i opplagstall. iTromsø var prosentvis avisa som økte åttende mest. Av de nordnorske avisene, var det kun Finnmark Dagblad som økte mer.

– Det har vært en formidabel utvikling når det gjelder digitale abonnenter, og det har gitt avisbransjen et helt nytt liv og en tro på fremtiden. At vi gjør det så godt sammenlignet med andre, vitner nok om at vi evner å fenge interessen til leserne, klarer å være relevante og tilbyr unikt innhold de ikke finner andre steder, sier Stig Jakobsen.Etter gradvis å ha fått sitt opplag redusert over et tiår, kan iTromsø nå vise til fin utvikling de siste par årene. Økonomisk fikk de sitt beste resultat noensinne i 2017, med topplinjevekst, for første gang på 20 år.

Potensiale

– Vi føler at vi har fått kraftig vind i seilene, så nå blir det spennende å se hvor langt vi kan dra dette. Jeg innbiller meg at opplagspotensialet vårt ligger nærmere 10.000, men det finner vi snart ut, hvis vi bare fortsetter å levere godt, sier Jakobsen.

Opplagstallet til iTromsø er nå 6.717, som er 729 opp fra året før.