Kommunaldirektør for næring, kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen snakket om dagens status for Alfheim svømmehall og videre planer.

– Dersom kommunen skal renovere svømmehallen for opp mot 100 millioner kroner, vil det utgjøre en årlig kostnad til renter og avdrag på 5-6 millioner korner. Gitt at inntektene og driftskostnadene forblir på omtrent samme nivå etter renovering, vil kommunen ende med en nettokostnad på 8-9 millioner kroner i året, forteller Kristoffersen.

Fredning av bygget

Gyllenborg og Prestvannet bydelsråd la frem forslag om fredning av bygget. Leder for bydelsrådet Kristine Lind-Olsen ønsker i tillegg at Alfheim skal fortsette å tilby aktivitet og svømmetilbud.

Kjeld Nash snakket under møtet om at det er vårt ansvar å bevare slike bygg som Alfheim svømmehall og deres funksjon.

– Det er et felles ansvar å sørge for at Alfheim svømmehall bevares med sin opprinnelige bassengfunksjon. Alfheim Svømmehall og Tromsdalskirka er samtidige og unike eksempler på Jan Inge Hovigs nye skulpturelle arkitektur. Byggverkene står i et spennende avhengighetsforhold til hverandre og er blant de aller flotteste betongbyggene vi har fra denne epoken, sier Nash.

Bevar svømmehallen

Daglig leder for Høyre i Nord Norge Vanja Terentieff tror det kan være smart å beholde det som svømmehall.

Jeg tror det er en god investering å bevare Alfheim svømmehall og la den supplere Tromsøbadet. Videre kan vi utvikle hallen til et annet konsept enn Tromsøbadet. Kveldens møte viser at det er et ønske om å bevare Alfheim svømmehall og at mulighetene er mange, sier Terentieff.

Tidligere lokalpolitiker Jorunn Bangsund, tok opp betydningen Alfheim svømmehall har for utviklingshemmede i Tromsø.

– Det er veldig viktig for utviklingshemmede i Tromsø at de får fortsette å ha et aktivitetstilbud som er tilrettelagt for dem. Det blir ikke badelandet. Privat og offentlig sektor må samarbeide om å bevare det som for oss Tromsøværinger er Tromsøs «hjertebarn», sier Bangsund.

Godt tilbud for unge

Tidligere badevakt og instruktør på dagens «Actic», Josef Mentzoni Bamba, mener det blir feil å legge ned Alfheim svømmehall fordi den i motsetning til det nye badelandet tilbyr et svømmetilbud for alle.