– Vi skal etablere et nytt arrangement under MSM-paraplyen. Det vil profilere oss som arktisk hovedstad og bidra til å vise fram vinterbyen Tromsø. Trugeløp er relativt fremmed i Norge, og det finnes knapt noen andre slike løp. Vi var først ut med vinterløping, da vi begynte mørketidsløpet, og nå skal vi sette i gang med trugeløp, sier Nils I. Hætta, daglig leder i stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM).

Verdensmesterskap

MSM-sjefen har stor tro på nysatsingen, og har fått inspirasjon fra det store utlandet.

– I Alaska, Canada, USA, og Italia, for å nevne noen, er trugeløp vanlig. Vi har stor tro på at vi kan få en interesse for dette i Tromsø, sier han. Vil du helst ha OL eller VM i trugeløp i Tromsø? Trugeløp OL Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Vil du helst ha OL eller VM i trugeløp i Tromsø? Trugeløp �% OL �% Du har allerede stemt 0 stemmer

Sportsarrangøren har ikke små ambisjoner for det nye løpet.

– Det arrangeres mesterskap i trugeløp internasjonalt i dag, og vårt mål på sikt er å få verdensmesterskapet til Tromsø, sier han.

Finansiering

Likevel mangler MSM en ting for at drømmen skal bli en realitet: penger.

– Vi vil gjøre det til et fast årlig løp, og nå vi jobber med finansiering. Vi håper å få med kommunen og Innovasjon Norge. Vi er avhengig av å få samarbeidspartnere for å få det til.

– Koster det så mye penger å arrangere et trugeløp?

– Det koster mye å gjøre det kjent ute i verden. I tillegg må vi hente inn kompetanse fra utenlandske arrangører. Videre koster det med markedsføring, profilartikler, prosjektplaner, samt at vi må kartlegge markedet. Vi har ikke begynt budsjetteringen ennå, men i dag er vi tre ansatte som jobber i stiftelsen Midnight Sun Marathon. Skal vi få flere arrangement, som trugeløp, trenger vi flere ansatte. Men også for å videreutvikle stiftelsen som profesjonell arrangør.

Testløp

Nå skal de arrangeres et testløp 5. april klokka 17.30 ved TUIL arena i Tromsdalen. Der har de en løype på åtte kilometer, og de ønsker alle som vil velkommen til å delta.

– Det første offisielle løpet blir i 2019, om vi får på plass ekstern finansiering.