Tore Skoglund om fortjenstmedaljen:

– Kongen er en stor humorist

Humoristen Tore Skoglund fikk i går beskjeden om at han skal bli tildelt Kongens fortjenstmedalje

KONGENS MANN: Tore Skoglund er beæret over utmerkelsen fra kongen.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Jeg ble stum da Fylkesmannen ringte og fortalte meg det. Det er ikke ting man tenker på til daglig, at man skal få en slik utmerkelse. Men det setter jeg selvfølgelig stor pris på, og det er en ære.

Han forteller at det kom overraskende på. Skoglund satt midt i prøvene til forestillinga «Du skal høre mye» da han fikk beskjeden.

I går kveld hadde Skoglund ikke mindre enn to forestillinger i Olavshallen i Trondheim.

Har opptrådt for kongen

Skoglund har drevet med humor i flere tiår, og er glad for at humoren blir tatt på alvor.

– Jeg har talt humorens sak i alle år, og viktigheten av humor og galgenhumor. Det er veldig artig at humoren blir tatt på alvor av kongen. Jeg har veldig sans for han. Også er han en stor humorist sjøl. Jeg har hatt gleden av å opptre fire-fem ganger for kongen. Jeg har sett at han har en velutviklet humoristisk sans, sier han.

Du skal høre mye

Skoglund er for tiden på turné. Etter to forestillinger i Trondheim i går, skal de nå til Narvik.

– Det er artig å ta konseptet tilbake. Selv om mange hadde avskrevet oss for lenge siden, er det ennå liv i «gammelhundan».

– Vi har ikke gjort «Du skal høre mye» på scenen før, kun på TV. Vi skal diskutere hva vi skal gjøre videre når vi er ferdig med turneen. Først må vi komme oss gjennom ei halvannen uke til med livet i behold.

Tar helga fri

Tore Skoglund forteller at han har fått overveldende respons etter nyheten sprakk i går.

– Det har haglet inn meldinger på mobilen. Folk ha vært veldig positive. Nå skal jeg ta fri i helga for å besøke sønn og svigerdatter, og barnebarna i Melhus. Det gleder jeg meg vanvittig til.

Selve utmerkelsen vil skje under en seremoni med ordføreren i Skoglunds hjemkommune, Tranøy. Dato er ennå ikke satt.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter