– Jeg ble stum da Fylkesmannen ringte og fortalte meg det. Det er ikke ting man tenker på til daglig, at man skal få en slik utmerkelse. Men det setter jeg selvfølgelig stor pris på, og det er en ære.

Han forteller at det kom overraskende på. Skoglund satt midt i prøvene til forestillinga «Du skal høre mye» da han fikk beskjeden.

I går kveld hadde Skoglund ikke mindre enn to forestillinger i Olavshallen i Trondheim.

Har opptrådt for kongen

Skoglund har drevet med humor i flere tiår, og er glad for at humoren blir tatt på alvor.

– Jeg har talt humorens sak i alle år, og viktigheten av humor og galgenhumor. Det er veldig artig at humoren blir tatt på alvor av kongen. Jeg har veldig sans for han. Også er han en stor humorist sjøl. Jeg har hatt gleden av å opptre fire-fem ganger for kongen. Jeg har sett at han har en velutviklet humoristisk sans, sier han.

Du skal høre mye

Skoglund er for tiden på turné. Etter to forestillinger i Trondheim i går, skal de nå til Narvik.

– Det er artig å ta konseptet tilbake. Selv om mange hadde avskrevet oss for lenge siden, er det ennå liv i «gammelhundan».

– Vi har ikke gjort «Du skal høre mye» på scenen før, kun på TV. Vi skal diskutere hva vi skal gjøre videre når vi er ferdig med turneen. Først må vi komme oss gjennom ei halvannen uke til med livet i behold.

Tar helga fri

Tore Skoglund forteller at han har fått overveldende respons etter nyheten sprakk i går.

– Det har haglet inn meldinger på mobilen. Folk ha vært veldig positive. Nå skal jeg ta fri i helga for å besøke sønn og svigerdatter, og barnebarna i Melhus. Det gleder jeg meg vanvittig til.

Selve utmerkelsen vil skje under en seremoni med ordføreren i Skoglunds hjemkommune, Tranøy. Dato er ennå ikke satt.