8. mars ble mannen dømt i Nord-Troms tingrett for å ha unnlatt å registrere restauranten han drev i Merverdiavgiftsregisteret. Han er i tillegg dømt for ikke å ha levert omsetningsoppgave  i 2015, til tross for at virksomheten hadde avgiftspliktig omsetning og overtrådte grensen omsetningsgrensen.

Mannen var både styreleder og daglig leder i selskapet som drev restaurant i Tromsø sentrum. Restauranten gikk senere konkurs.

Da saken gikk i tingretten erkjente den tiltalte mannen i 30-årene seg ikke skyldig, og forklarte at han hadde bedt sin regnskapsfører om å forestå registrering og innsending av omsetningsoppgaver. Han skal ha purret flere ganger, og i dommen står det at mannen mener den manglende registreringen dermed ikke er hans feil.

Mener han purret på regnskapsfører

Mannen har tidligere drevet andre restauranter, og retten har lagt vekt på at han derfor erkjent med restaurantdrift. Dommer Emil Algaard festet dermed ikke lit til mannens forklaring om at han purret på sin regnskapsfører, og viser til regnskapsførerens forklaring om at han forgjeves har etterspurt bilag.

Retten poengterer også at mannen har foretatt ulovlige uttak til seg selv personlig.

Aktor la ned påstand om at mannen skulle dømmes for svindel av 52.500 kroner, som da utgjorde den unndratte momsen.

Festet ikke lit til hans forklaring

Mannen var i tillegg tiltalt for å ha utbetalt lønn til seg selv uten å foreta forskuddstrekk. I retten forklarte han at han hadde sagt ifra til sin regnskapsfører om lønnsutbetalingene, men fikk beskjed om å foreta avsetning senere.

Retten festet derimot ikke lit til hans forklaring, og henviser til regnskapføreren som forklarer seg motstridende - og som kort tid etter sa fra seg oppdraget da han fikk vite om utbetalingene.

Mannen ble i retten dømt til å gjennomføre 30 timer med samfunnsstraff, subsidiært 30 dager i fengsel.

I tillegg ble han dømt til inndragning av 30.000 kroner samt å betale saksomkostninger for staten med 5.000 kroner.