I juni 2017 skal tiltalte ha kjørt langs ulike veier i Tromsø, til tross for at han var påvirket av alkohol.

Den aktuelle torsdagen fikk politiet inn et tips klokken 14.32 om en mulig promillekjøring. Politiet ankom mannens leilighet rundt klokken 15.00, der tiltalte avga en blåseprøve som viste 1.92 i promille.

Mannen ble deretter tatt med til politistasjonen for å avlegge blodprøve, og prøven som ble tatt klokken 15.45 viste at tiltalte hadde 2.23 i promille.

Forklarte at han styrtet gin

I retten forklarte tiltalte at skal ha drukket en til to øl på morgenen før klokken 10.00, på grunn av ryggsmerter og søvnproblemer. Etter å ha sovet skal han klokken 14.00 ha satt seg i bilen og kjørt til en dagligvarehandel.

Etter å ha returnert hjem skal han ha drukket en til to øl til i bilen, for deretter å ha gått inn i sin leilighet og styrtet flere melkeglass med gin, etterfulgt av flere øl.

Mannen forklarte at promillen derfor utelukkende skyldtes alkoholinntak etter endt kjøring.

Dømt til 21 dager fengsel

Retten fant det ikke troverdig at tiltalte i løpet av en tidsramme på en time skal ha styrtet flere melkeglass med gin kombinert med øl.

Forklaringen stemmer heller ikke overens med vitneforklaringer, og retten er ikke i tvil om at tiltalte hadde promille da han satte seg i bilen klokken 14.00.

Nord-Troms tingrett har dømt mannen til 21 dagers fengsel, samt en bot på 15.000 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel.

I tillegg mister 59-åringen førerkortet i 18 måneder.