I starten av februar i år fyllekjørte 19-åringen, som har bostedsadresse i Tromsø, på Gammelveien i Skibotn. Det endte med at han kjørte av veien og inn i et gjerde slik at det oppsto materielle skader på både bilen og gjerdet. Blodprøvene som ble tatt om lag 14 timer etter hendelsen, viste en promille på 1,02 og 0,98.

I Nord-Troms tingrett denne uken ga han en uforbeholden tilståelse og samtykket til tilståelsesdom. Retten fant det klart at siktede hadde handlet med forsett og utvist grov uaktsomhet.

Retten mener at han må ha inntatt betydelige mengder alkohol også etter uhellet for å oppnå en så høy promille så pass sent dagen derpå. Hans forklaring tilsier også at promillen lå et sted mellom 0,5-1,0 under selve kjøringen, noe som normalt, isolert sett, vil tilsi en betinget reaksjon fra retten. Kombinert med bilulykken og det etterfølgende inntaket av alkohol, betyr det imidlertid ubetinget fengsel på 19-åringen.

Han er dømt til 16 dager fengsel og til å betale en bot på 24.000 kroner. Han mister også lappen i 20 måneder, regnet fra starten av februar 2018, og må kjøre opp på nytt for å få tilbake førerretten.

I formildende retning har retten lagt vekt på hans relativt unge alder og at han er tidligere ustraffet, samt at han har erkjent alt fra første uformelle samtale med politiet. Dette medførte at han fikk fire dagers avslag på fengselsstraffen og 3-4.000 kroner mindre i bot enn det som opprinnelig var foreslått av påtalemyndigheten.