Flertall for folkeavstemning i Finnmark

I fylkestinget i Finnmark er det nå flertall for folkeavstemning om sammenslåing med Troms.

AVSTEMNING: Fylkesordfører i Finnmark, Ragnhild Vassvik, opplyser at Finnmark Ap vil stemme for folkeavstemning.   Foto: Terje Mortensen, VG

nyheter

Tirsdag kveld stemte fylkestingsgruppen til Finnmark Ap enstemmig nei til sammenslåingsavtalen med Troms og samtidig ja til et forslag om folkeavstemning. Sammen med Finnmark Sp og SV, sikrer dermed Ap flertall i fylkestinget for folkeavstemning.

Til NTB opplyser fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) at avstemningen vil måtte holdes i god tid før sommeren.

- Det blir ett spørsmål: Ja eller nei til sammenslåing med Troms, sier hun.

Fylkestinget vil behandle saken førstkommende torsdag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter