Har du slike sedler liggende hjemme? Da må du skynde deg og veksle dem inn.

31. mai blir de gamle 100- og 200-lappene ugyldig.

Illustrasjonsbilde 

nyheter

30. mai i fjor ble de nye 100- og 200-kronersedlene lansert.

31. mai går fristen for å enten bruke eller sette dem inn på konto.

Etter denne datoen er ikke pengene lenger gyldige som betalingsmiddel.


Har du vekslet inn dine gamle sedler?
Du må velge et alternativ
 

Ifølge Norges Bank er allerede 22 millioner eksemplarer av de gamle 100- og 200-kronersedlene tatt ut av sirkulasjon og erstattet med nye. Likevel gjenstår det fremdeles å bytte ut litt over halvparten av alle 100-kronersedlene og en tredel av 200-kronersedlene, som tilsvarer henholdsvis 11,7 og 10,3 millioner sedler skriver E24.

Sentralbanken er pliktet til å ta imot og veksle om gamle sedler i 10 år fra de ble ugyldig, så om du sitter igjen med ugyldige sedler etter fristen må du henvende deg til Norges Bank.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter