Troms Kraft vil fusjonere med Hålogaland Kraft

Troms Kraft-sjef Semming Semmingsen vil bruke 2018 til å få på plass en sammenslåing med Hålogaland Kraft.

I FORMANNSKAPET: Konsernsjef Semming Semmingsen orienterte formannskapet om fusjonsplanene. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

– Vi ønsker å få på plass et større og sterkere kraftselskap i Nord-Norge, sier han.

TK-sjefen informerte formannskapet om selskapets strategier i tirsdagens møte.

LES OGSÅ: Troms Kraft i fusjonsamtaler med Hålogaland Kraft

Semmingsen sier at utviklingen på både nasjonalt og internasjonalt nivå går mot større og mer «rendyrkede» kraftselskaper. Det er en utvikling som vil vedvare, tror TK-sjefen.

Han er dog ikke overoptimistisk med tanke på å få alt på plass raskt.

– Vi er i dialog med ledelsen i HK, vi skal i dialog med eierne – og vi skal drøfte dette med de ansatte, sier Hemmingsen.

Et sammenslått selskap vil ha cirka 400 ansatte.

HK eies av blant andre Harstad og flere Vesterålen- og Hålogalandkommuner.

Selskapet har 20.000 strømkunder og en produksjon på cirka 350 GWh. Det er en rekke ting de to selskapene skal bli enige om. Ikke minst lokalisering av virksomhetene. Til sammenligning har TK en årsproduksjon på 1.000 GWh og 100.000 kunder i Norge.

Det er en rekke ting de to selskapene skal bli enige om. Ikke minst lokalisering av virksomhetene.

– Vi ser for oss at Harstad får hovedkontoret for nettdrift og fiber, Alta vil beholde strømsalg og Tromsø får hovedkontoret for produksjon. Tromsø får også konsernhovedkobtoret, sier Semmingsen.

Semmingsen brukte sin informasjonsrunde til å friskmeldte TK.

- Vil vil foreslå overfor styret å vetale ut enten utbytte eller tilbakebetale ansvarlige lån på tilsammen 100 millioner kroner de neste to årene, sier han.

Han sier også at selskapet har brukt de siste fem-seks årene til å banke ned gjeld, bygge opp egenkapital og øke verdien av eierskap i andre selskaper og forskjellige produksjonsanlegg.

- Vi er langt på vei friskmeldte etter krisen etter krisen vi havnet i etter Kraft og Kultur-saken, sier TK-sjefen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter