Stephen Hawking er død

Det bekrefter familien i en uttalelse natt til onsdag norsk tid.

Professor Stephen Hawking er død.  Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Dunham, File

nyheter

Hawking ble 76 år gammel og var uten tvil en av vår tids mest kjente vitenskapsmenn. Tidlig i 20-årene ble han rammet av den progressive nevromotoriske sykdommen ALS, men dødsårsaken er så langt ikke offentliggjort.

– Han var en stor vitenskapsmann og en ekstraordinær mann hvis arbeid og arv vil leve videre i mange år. Hans mot og utholdenhet med hans briljans og humor inspirerte folk over hele verden, sier hans tre barn Lucy, Robert og Tim i en uttalelse skriver VG.

– Han sa en gang «Det ville ikke vært mye av et univers hvis det ikke var hjem til folkene du elsker». Vi vil savne ham for alltid.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter