Torsdag vil det foregå en stor havariøvelse ved flyplassen

Avinor og samtlige nødetater skal gjennomføre en havariøvelse ved flyplassen i tidsrommet 17.30-19.30 torsdag.

SLIK SÅ DET UT: Her er et bilde fra en tidligere øvelse ved Lagnes. Da øvet de på en stor bussulykke, denne gangen er det en flyulykke.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Øvelsen vil bli avholdt inne på selve flyplassen og i det umiddelbare nærområdet rundt flyplassen.

– Det vil være en god del utrykningskjøretøy på vei til og fra flyplassen i denne sammenheng, og det vil også være åpne flammer og mye røyk for å gjøre øvelsen så realistisk som mulig, sier Dan Ørjan Steinholm, utrykningsleder og fagkoordinator for brann- og redningstjenesten ved Tromsø lufthavn Langnes.

Planen er at «alarmen» skal gå i et tidsrom hvor det er en naturlig luke i flytrafikken til og fra flyplassen slik at færrest mulig vil bli berørt.

– Vi prøver å legge opp øvelsen slik at det kun er fare for veldig små forsinkelser, om noen i det hele tatt. Vi ber om allmennhetens forståelse for nødvendigheten slike øvelser har for å sikre den beste beredskapen for våre innbyggere, og beklager på forhånd de eventuelle ulempene dette kan medføre, sier Steinholm.

I en tidligere utgave av saken var det skrevet om det konkrete scenarioet det skal øves på. Dette er nå fjernet etter en forespørsel fra Avinor slik at de som deltar i øvelsen ikke har for mye forhåndsinformasjon før «alarmen» går.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter