Forestillingen utgjør linjenes «storprosjekt» som settes opp annethvert år av andre- og tredjeåret, og var noe resten av skolens elever var glade for å oppleve.

Et kulturarrangement

Under skoletiden er linjene ganske adskilt. De som går musikk, dans og drama har eget bygg og holder seg stort sett til dette.

– Musikk-, dans- og dramalinjene er adskilt fra oss som går studiespesialisering. Forestillingen i dag gir oss en mulighet til å få et inntrykk av hva disse linjene driver med til vanlig, forteller elev Embla Fuhr.

Se stor bildeserie fra musikalen her!

I tillegg til å få oppleve hva medelevene styrer med i hverdagen syntes elevene at forestillingen var et kulturtilbud.

– Jeg synes vi er heldige som får sitte i publikum helt gratis. Dette er ikke bare en mulighet til å se hva våre medelever driver med i skoletiden, det er også et kulturarrangement, sier elev ved studiespesialisering Markus Hansen.

Delte hovedrollene

Elevene fikk dele på hovedrollene.

I to av fire forestillinger skal musikkelev Linn Maria Hansen Holst spille hovedkarakteren «Carmen», mens Kaisa Rundberg, som også går musikklinja, tar seg av å spille karakteren under de andre to forestillingene.

– I år jobber vi på tvers av linjene og for første gang får jeg selv øve på flere ting enn bare musikk. Det er i tillegg utrolig artig å stå på scene med ordentlig lyd og lys, sier Holst.

Karakteren «Tyrone Jackson» deles også mellom to elever, og i formiddag var det drama-elev Edvard Jakobsen sin tur å spille den dyslektiske danseren.

– Kulturhuset er en flott scene, med rom for stort publikum. Jeg vil tro at alle som liker å stå på scene liker et stort publikum også, sier Jakobsen.

Elevene har hatt slitsomme hverdager, men er fornøyde over å ha fått muligheten til å spille på Kulturhuset.