Den tidligere helseministeren og Høyre-politikeren, som i dag driver et konsulentfirma i Oslo, sier til iTromsø at han i liten grad har fulgt med på reaksjonene etter at det ble kjent at han overtar som styreleder ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Blant annet har fylkeskommunen og KS gått ut og kalt valget et spill fra Helse Nords side.

- Har du gjort deg noen refleksjoner rundt situasjonen UNN og Helse Nord er i?

- Det er ikke mitt bord å kommentere det. Vi har ikke hatt vårt første styremøte ennå, men jeg vil bli overrasket om vi ikke får til et godt samarbeidsklima; både innad i UNN, med Helse Nord og øvrige samarbeidspartnerne i landsdelen.

Gabrielsen opplyser at han ble forespurt å stille som lederkandidat for to dager siden.

- Det kom veldig overraskende på. Jeg ikke har søkt meg i den retningene i den senere tid, men hvis jeg først skulle tilbake til helsesektoren, så er UNN og Nord-Norge veldig spennende, sier han.

Etter å ha gått noen runder med familien, takket han ja til vervet dersom han fikk det.

Gabrielsen har fulgt med på PCI-striden og konfliktene innad i UNN og Helse Nord.

- Det har vært en del turbulens, men jeg håper og tror at vi i et samarbeid mellom styret og de ansatte skal klare å jobbe til det beste for pasientene.

I neste uke vil han ta turen til Tromsø for å møte sykehusadministrasjonen, og vil etter hvert også besøke de andre lokalitetene tilknyttet UNN.