Finn fram skuffen – nå kommer snøen

Fredag kveld begynner det å snø. Det gir seg ikke med det første.

Kraftig snøfall: Slik ser nedbørsprognosene for Nord-Norge ut lørdag ettermiddag. Totalt estimeres det rundt 15 centimeter nysnø i helgen. Foto: Yr.no 

nyheter

Så langt i år har Tromsø-været knust eksisterende sol- og tørkerekorder, og gradestokken har vært godt nede på minussiden. «Påskeværet» som har preget byen denne uken gir seg derimot allerede fredag kveld.

– Det skyer til og kan komme inn litt snø allerede fredag kveld. Dette snøfallet fortsetter til sent søndag, kanskje tidlig mandag, sier Rune Skoglund, meteorologikonsulent ved Vervarslinga i Nord-Norge.

– Lørdag formiddag vil snøfallet ta seg kraftig opp, men det kan gå over til sludd på enkelte steder når det blir plussgrader på ettermiddagen. Totalt kan vi vel estimere rundt 15 centimeter nysnø i løpet av helga i Tromsø.

Plussgrader

Kombinasjonen snøfall og plussgrader kan også skape problemer på veiene rundt om lørdag.

– Vi vet jo hvor vi bor, og bør være godt forberedt på hva som skjer med veiene våre når det blir bløtt og snø på vinteren, men det er greit å være litt ekstra oppmerksom på kjøreforholdene i helga, sier Skoglund.

Mer vind

Med snøen og skyene kommer det også økt vind. Skredfaren kan også fort bli justert opp fra farenivå to i løpet av de neste dagene.

– Vinden øker på fra og med lørdag, opp til frisk bris fra sørvest-vest i perioder, sier Skoglund.

Snø: illustrasjonsbilde Foto: Ronald Johansen 

 

Mer nedbør til uka

Selv om snøfallet roer seg mot inngangen til neste uke, vil det sannsynligvis komme nedbør også til uka.

– Neste uke blir neppe like fin som den uka vi har hatt til nå. Det vil nok komme små mengder med nedbør og temperaturen vil ligge rett over eller rett under null grader, sier Skoglund torsdag morgen.