I februar valgte Tromsø Arbeiderparti nytt styre. Nå skal ledertrioen i partiet ut og reise i kommunen for å møte folk der de er. Formålet er å hente innspill fra både velgere, lokallag, næringsliv og fagforeninger for å gå styrket inn mot kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2019.

– Dette partiet har et viktig budskap som vi vil ha ut til folk, men samtidig vil vi vite hva folk er opptatt av, sier Tove Karoline Knutsen.

Ut av møterommene

Den nye styrelederen, Oddbjørn Eidissen, er selv fra Senja og sier at det er viktig at styret kommer seg ut i distriktene.

– Det er spesielt viktig at vi ikke bare blir sittende på Tromsøya, sier han.

Partisekretær Kjersti Stenseng sa nettopp fra scenen at partiet må ut av møterommene og ut for å treffe folk.

– Føler du deg truffet?

– Nei, jeg liker ikke å sitte i møter uansett. Vi får et annet perspektiv når man drar ut, og får høre om ting som vi selv ikke føler på kroppen. Dét er viktig, sier han.

Løfter blikket

Torbjørn Bongo er organisatorisk nestleder i styret og opptatt av å finne oppskriften som vinner det neste valget.

– Vi fikk et klart mandat fra årsmøte, at vi skal revitalisere det partimessige arbeidet. Det var en tung høst i fjor da vi tapte stortingsvalget, men nå har vi rista den skuffelsen av oss. Vi løfter blikket og ser fram mot 2019 og deretter 2021, sier Bongo.

– Hva har dere lært fra valgnederlaget i fjor?

– Den viktigste lærdommen er nok at vi var litt for ivrige med å forsvare det bestående, fremfor å lytte til folk. Det skal vi nå gjøre noe med, sier han.

Bongo viser til at Jarle Heitmann i dag er på Sommarøy og deltar i en debatt fremfor å være på årsmøtet.

– Også ordfører Kristin Røymo har vektlagt det å reise rundt og treffe folk. Kjersti Stenseng sa at vi skal sitte i færre møter og dét er vi helt enige i. Vi gjør det allerede, men nå skal vi gjøre enda mer av det, avslutter han.