– Søndag morgen var det klart at det hadde falt 25 centimeter snø det siste døgnet, og da må vi helt tilbake til 4. januar for å finne tilsvarende snømengder i løpet av ett døgn. Det var en lang periode med tørke som tok slutt denne helga, sier meteorolog Hanne Beate Skattør ved Vervarslinga.

Hvit helg

Ti minutter før avspark søndag ettermiddag ble fotballkampen mellom TIL og Sandefjord avlyst på grunn av snøværet. Da hadde det snødd tett tilnærma hele dagen.

– Søndag ettermiddag er det fortsatt bygevær og slik vil det fortsette ut kvelden og gjennom natta, sier Skattør.

Snøskredvarselet holdt seg på «3 – betydelig» gjennom helga, noe som betyr krevende forhold på grunn av svake snølag. Ifølge varsom.no oppfordres man til å være svært forsiktig i fjellet.

Fungerende operasjonsleder i politiet har ikke mye å fortelle om da han blir bedt om å oppsummere helga:

– Nei, vi har ikke noe særskilt å melde. Det virker som om folk som har begitt seg ut i trafikken har vært flinke til å ta hensyn til vær og føre, sier Per Arve Aas.

– Fortsatt vinter

Været fremover vil bli varierende, ifølge meteorologen. Vervarslinga har også ute et OBS-varsel som gjelder fram til mandag morgen, noe som skyldes vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør og vind.

– Det blir noen byger på mandag, men utover dagen blir det oppholdsvær og mindre vind. Det kan komme enkelte byger også mandag kveld, men de vil ikke være så kraftige som de vi fikk på søndag, sier Skattør.

Tirsdag blir det for det meste oppholdsvær, men tidvis overskyet.

– Det blir temperaturer på dagtid ned mot -4 grader og så lave temperaturer som -10 grader natt til tirsdag, så det er definitivt fortsatt vinter.

Mer nedbør

Langtidsvarselet viser at det ser greit ut mandag og tirsdag, men at det blir en del nedbør resten av uka.

– Det blir imidlertid mindre nedbør og ikke så kraftig vind som det har vært i det siste, avslutter Skattør.