E8 gjennom Lavangsdalen stenges i dag

I løpet av mandagen blir E8 gjennom Lavangsdalen stengt i en halv time.
nyheter

Da flyr Statens vegvesens geologer videre for å forebygge skred og stengt innfartsvei til Tromsø, opplyser veivesenet i en pressemelding.

– Som varslet kom det mye snø, kombinert med vind, i helga. Dette la seg over det vi tror er et svakt lag under, sier geolog Andreas Persson i Statens vegvesen.

– Derfor ønsker vi å stenge veien en kort periode for å gjennomføre aktiv skredkontroll fra helikopter. På den måten senker vi sannsynligheten for at naturlige skred skal treffe veien mens den er åpen, utdyper han.

Det er ikke bare bilistene som må være oppmerksom på at veien kan bli stengt i korte perioder. Statens vegvesen trenger også hjelp fra skikjørere i Tromsø.

– I dag må vi be folk velge et annet turmål enn i Lavangsdalen. Både helikopteret og annet utstyr trenger plass for å komme til, så vi ber også om at folk ikke planlegger å være publikum langs veien eller på parkeringslommene i Lavangsdalen, sier Persson.

Dagens aksjon i Lavangsdalen er en del av Statens vegvesens plan for å sikre trafikken på E8 gjennom Lavangsdalen enda bedre mot skred. Etter skredet som gikk over veien i mars i fjor, og stengte innfartsvegen til Tromsø i over ett døgn, har veivesenet vurdert hvordan de kan kan jobbe på kort og lang sikt for å forebygge skred på denne veien.

Hyppigere skredkontroll med helikopter er ett av de umiddelbare tiltakene. På lengre sikt ønsker veivesenet å overvåke området med radar, og forlenge skredvollene langs veien.