Veier stengt på grunn av rasfare – Statens Vegvesen sender ut helikopter

Statens vegvesen er straks i lufta med helikopter, for å kunne åpne veien til Breivikeidet og forebygge skred i Lavangsdalen. Dette påvirker også fergetrafikken til Lyngen.
nyheter

Dette opplyser Statens vegvesen i en pressemelding mandag morgen.

Fylkesveg 91 over Breivikeidet har vært stengt på grunn av rasfare siden i går kveld. For å kunne vurdere, og eventuelt senke skredfaren, skal Statens vegvesen i lufta med helikopter for å teste snømasser og løse ut potensielle skred med trykkbølger fra en Daisybell-klokke.

– Vi tar ei ny vurdering på om vi kan åpne veien etter at vi har gjennomført denne aksjonen, der vi tester stabiliteten på de nye snømassene, og eventuelt løser ut skred under kontrollerte forhold, sier geolog Andreas Persson i Statens vegvesen.

Fylkesvei 52 mellom Sjursnes og Skarmunken er også stengt på grunn av rasfare. Her er det usikkert når veien åpnes igjen.

iTomsø oppdaterer saken