Et vogntog fullastet med fisk har fått stans og sakset like før Sørskartunnelen på fylkesvei 58, noe som førte til at veien ble sperret. Dette meldte Troms politidistrikt på Twitter klokken 14.20 mandag ettermiddag.

Klokken 15.20 opplyste operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt at Veitrafikksentralen har varslet entrepenør på stedet som skal forsøke å strø slik at vogntoget kan komme seg løs.

Klokka 17.30 bekreftet politiet at bilberging endelig har ankommet stedet, tre timer etter at vogntoget først satt seg fast.

– Viking har ankommet stedet nå og jobber med å få han løs. Folk som står i kø på stedet er bekymret for at det er sendt ut for "småbeint" verktøy for denne jobben, men vi avventer status til de har kommet igang. De som står i kø begynner å bli rimelig lei, og det har vi full forståelse for, sier Nilsen til iTromsø.

– Vi dro ut med en mindre bil for å sjekke status på vogntoget og for å se om vi det var noe som helst vi kunne gjøre for å rikke på den i påvente av tungbergeren, sier Bror Hartviksen, operativ leder i Viking Transport Tromsø.

Ifølge politiet kom vogntoget i retning fra fergeleiet i Bellvika/Skulsfjord. Dette førte til at veien ble sperret helt fram til klokken 20.00. Da kom tungberen til stedet etter at flere ulike tiltak var forsøkt.

– Vi har åpnet en veibane og trafikk begynner å slippes forbi. Tungbergeren og politiet er på stedet og bilene som sto øverst slippes forbi først, sier Hartviksen.

– Hvor lang tid tar det å få berget bilen?

– Det vet jeg ikke akkurat nå. Det er et 50 tonns vogntog i ti graders stigning i området før tunnelen og veien er smal. Det kommer til å ta en del timer, ofte tar slik oppdrag lengre tid enn man tror. Likevel er det viktigste å få åpnet veibanene og slippe trafikk forbi sidet det er mange som har ventet i flere timer, sier Hartviksen.

Planen er ifølge Hartviksen å trekke vogntoget inn i tunnelen og opp til toppen når trafikk og slikt har fått passere.

– Sjåføren hadde ikke kjetting på når dette skejdde og det har vi nå utstyrt han med. Uten kjetting på dagens føre med 40-50 tonn vogntog i den stigningen er ikke forsvarlig. Dette er et fryktet område, både blant sjåfører med lokalkunnskap og utenlandske sjåfører. Det kan jeg si fordi jeg også jobber i SG Trans AS, vi kjører vogntog selv. Her burde man nok hatt kjettinger i dag, sier Hartviksen

Klokken 23.28 opplyser Hartviksen om at bilen nå er reddet.

– Vogntoget ble tauet opp til toppet og kom seg ned Finnvikdalen for egen maskin.