Leina (11 md.) har vært savnet i en måned, men eieren gir ikke opp håpet om å finne henne i live

– Vi har lett hver dag, og har ikke tenkt å gi opp enda, sier eieren.
nyheter

21. februar forsvant Vorsteher-tispene Aily (5 år) og Leina (11 måneder) fra rallycrossbanen i Ramfjord. Den grundige leteaksjonen etter sistnevnte hund pågår fortsatt, etter at storesøster Aily ble funnet i relativt god behold forrige mandag.

Hundeeier Anders Vråberg mener det absolutt er sannsynlig at den nå ett år gamle tispen kan ha overlevd så lenge ute i naturen.

– Det er mildere i været nå, og ikke så kaldt som tidligere, da temperaturene har vært nede i 30 minus. I tillegg har tilgangen på mat vært god, mener Vråberg.

Unngikk rasfare med helikopter

Det store snøfallet har ikke fått store konsekvenser for leteaksjonen, ifølge eieren.

– Vi har brukt helikopter i søket, og fikk dermed sjekket ut fjellsidene og de bratteste skråningene før snøen kom, og rasfaren ble stor.

Etter å ha vært hjemme i en drøy uke har storesøster Aily lagt på seg litt, etter hun ble funnet utmattet på Breivikeidet. Vråberg ser ingen grunn til å gi opp de daglige søkene etter Leina.

950 involvert i leteaksjonen

Facebook-siden «Hjelp til å finne Leina 11mnd (Aily er funnet)» har nå hele 950 medlemmer, så Vråberg er på ingen måte alene i sitt engasjement for å finne hunden sin.

Venner, Norsk Folkehjelp og flere andre har bidratt i leteaksjonen etter Leina. Men det har også kommet inn noen negative kommentarer, som har ført til at kommentarfeltene på Facebook-siden er stengt.

– Jeg ønsker ikke å vier disse kommentarene noe oppmerksomhet. Vi skal holde fokus på det som er viktig, nemlig å finne Leina, sier Vråberg.