Kommunestyret:

Mente ordføreren mobbet henne fra talerstolen

Kristelig Folkepartis kommunestyrerepresentant Helga Marie Bjerke mente at ordfører Kristin Røymo hadde gått over mobbe-streken i forrige kommunestyremøte.

SKUFFET: Krf-politiker Helga Marie Bjerke.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Bjerke fortalte at hun var kontaktet av foreldre med barn helt ned i tiårsalderen i etterkant av forrige møte som kommenterte én spesifikk kommentar som falt.

– De har bitt seg fast i det som ble sagt da ordføreren forvekslet meg og Barbara Vögele. Da uttalte hun at hun tok feil fordi Vögele var så sint og sur. Mente hun da at jeg altid var sur og grinete, sier Bjerke.

Ifølge Krf-politikeren har barna til de tidligere nevnte foreldrene uttalt at de mente at ordføreren mobbet en politisk motstander.

– Hva sier ordføreren til at det blir oppfattet slik at byens høyeste politiske leder mobber en politiker-kollega - noe som ikke er lov, spurte Bjerke fra talerstolen.

LES OGSÅ: Ansatte ved Tildelingskontoret kastet ut av kommunestyremøtet

Ordfører Kristin Røymo sa i sin tur at hun ikke kjente seg igjen i beskrivelsen av det som hadde skjedd.

– At det blir oppfattet som mobbing at jeg har forvekslet navn - det blir litt spesielt. Jeg beklager at jeg forvekslet navnene, men jeg har ikke tenkt på muligheten at jeg mobbet noen da jeg gjorde det, sa hun.

Miljøpartiet de Grønnes, Barbara Vögele, gikk deretter opp på talerstolen.

– Jeg er nok ganske sikker på at det ikke var ordføreren som sa det med å være sint, det var meg. Jeg sa som en kommentar på navneforvekslingen at det nok "var fordi jeg var så sint".

Helga Marie Bjerke var ikke helt fornøyd med svarene fra verken ordføreren eller MdG-representantens side.

– Vi har en noe forskjellig oppfatning av det som skjedde i forrige møte. Konklusjonen er at det er viktig at vi har en anstendig debatt - for vi blir fulgt med på av andre, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter