Storelva skole 20 år: Faren var skolens første rektor, nå har sønnen tatt over

21. mars 1998 åpnet Storelva skole på Kvaløysletta. Da var Svein Arne Johansen rektor ved skolen, men i dag er det sønnen Kent Roger Johansen som styrer skuta.

FAR OG SØNN: Svein Arne Johansen var Storelva skoles første rektor, men i dag er det sønnen Kent Roger som leder skolen. – Det er lærere som har jobba her siden starten som fleiper litt med at jeg har visse likhetstrekk med faren min, sier Kent Roger Johansen. FOTO: FRANK LANDE 

nyheter

Høsten 1997 sto Storelva skole klar til å ta imot første innrykk av elever. Siden skolen var helt ny var det nok å gjøre ved skolestart, så den offisielle åpninga fikk vente til slutten av mars året etter.

– Det var et veldig spesielt år fordi det var første gang i hele landet at 6-åringer begynte på skole, minnes Svein Arne Johansen, som var rektor fra 1998 til 2008.

– 7-åringene gikk rett inn i andre klasse så vi fikk to trinn med helt nye elever, legger han til.

Feiring i snøvær

Onsdag ettermiddag samlet skolens elever, deres familie og andre seg for å feire 20-årsdagen. Feiringen begynte i skolegården hvor dagens rektor, Kent Roger Johansen, fortalte om skolens historie. Elevene sang og danset for dem som hadde møtt fram i snøværet.

– Da skolen åpna var det en ren barneskole, men i 2003 ble den bygget ut til også å huse 90 ungdomsskoleelever. Storelva er i dag en av de største skolene i Tromsø med rundt 400 elever, og den eneste byskolen med elever helt fra 1.–10. trinn. Det gjør oss til en spesiell skole, sa rektor.

tale og sang: Rektor holdt tale og elevene sang ute i skolegården onsdag ettermiddag for å markere at Storelva skole er 20 år. FOTO: FRANK LANDE 

 

Det er imidlertid vedtatt at det skal bygges ny ungdomsskole på Kvaløya, og plasseringen er foreslått mellom Storelva skole og Kvaløya videre gående skole.

– Vi håper det blir byggestart i løpet av få år. Når den tid kommer så vil Storelva kunne tilby hele løpet fra barnehage til og med videregående skole, forklarte Kent Roger Johansen.

LES OGSÅ: Utbygging av Kvaløya-skole forsinket

Elever fra Kaldfjord skole

Senere på kvelden kom skolens første rektor, Svein Arne Johansen, innom for å spise bursdagskake.

– Høsten 1997 var hektisk, husker jeg. Det året var også den store snøvinteren i Tromsø, så det skapte en del utfordringer for utbyggerne. Vi var nervøse for at skolen skulle stå ferdig i tide, mimrer han.

Skolen ble ferdig til skolestart og Johansen husker det som ei spennende tid å ta i bruk et helt nytt skolebygg i en ganske ny bydel.

– Vi fikk altså to nye kull fra nærområdet, og så fikk vi fylt opp 3.–7. trinn med elever fra Kaldfjord skole. En del lærere flytta også over fra samme skole, så det var erfarne folk som starta arbeidet med å skape relasjoner til elevene og de foresatte, forkalrer han.

LES OGSÅ: Slår alarm om forholdene på Kvaløysletta ungdomsskole: – Nå er det nok, snart vil ikke foreldre la barna komme mer