Mann (40) tiltalt etter dramatisk biljakt i høst

Mannen stakk fra politiet på Kvaløysletta og kom seg til Ringvassøya hvor gjemte seg for politiet.

Her endte ferden: Biljakten i oktober 2017 endte i Kårvika på Ringvassøya. Her leter politiet etter sjåføren, som på dette punktet hadde forlatt bilen. Foto: iTromsø-tipser 

nyheter

Det var 24. oktober 2017 at mannen ikke stanset i en politikontroll ved Sandnessundbroen. I tiltalen heter det at den siktede nesten kjørte inn i patruljen før han snudde, og nesten kolliderte inn i et møtende kjøretøy.

Ferden fortsatte nordover mot Ringvassøya med politiet rett bak, og da den siktede kom til Kvalsundtunnelen holdt han på å kjøre på en vakt, som hadde ansvaret for trafikkdirigering i tunnelen.

Ferden endte til slutt i Kårvika, hvor siktede forlot bilen og rømte til skogs, og det ble blant annet satt inn helikopter i søket etter mannen, før aksjonen ble avblåst senere samme kveld.

I tiltalen kommer det fram at mannen ikke hadde gyldig førerkort og at bilen han kjørte var utstyrt med falske skilt, slik at den fremsto som lovlig registrert. Dermed er han siktet for tre brudd på veitrafikkloven og et brudd på straffeloven.

Saken er berammet i Nord-Troms tingrett i starten av mai.