Mer snø og vind opp i stiv kuling – slik blir helgeværet

Lave temperaturer i vente.

NEDBØR I FORM AV SNØ: Når vi beveger oss nedover på gradestokken må vi belage oss på snø.  

nyheter

Dersom du har tenkt å tilbringe helgen ute i det fri, bør du være klar over at det ikke blir så mye sol som det først så ut til.

– Det blir hovedsakelig vind fra nord og bygevær. Temperaturene blir såpass lave at nedbøren som kommer er i form av snø. Innimellom bygene kan det være mulighet for sol, sier vakthavende meterolog Martin Granerød ved Meterologisk institutt.

På dagtid kommer temperaturen til å være på to til tre minusgrader, om natten blir derimot en del kaldere.

– Da snakker vi ni til ti minusgrader, så det blir forholdsvis kjølig, sier Granerød.

Det blir frisk bris på utsatte steder og kuling på lørdag ut mot kysten, oppe i fjellet kan man ifølge meterologen vente ekstra vind.

Skredvarslingstjenesten varsom.no – som lages av NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat), i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt – har økt skredfaren til nivå tre (betydelig) for hele helgen, nest øverste nivå.

Da er utløsning mulig, selv ved liten tilleggsbelasting i brattheng. Også fjernutløsning er mulig og det kan under spesielle forhold forekomme noen middels store og enkelte store naturlig utløste skred når skredfaren befinner seg på dette nivået, ifølge faregradsskalaen på varsom.no

– Det er absolutt grunn til å være obs når man beveger seg opp i fjellet og man bør holde seg unna de bratteste,sier Granrød.

I starten av neste uke blir det sammenhengende skydekke og fremdeles nedbyger, dog stigende temperaturer.