I Nord-Norge ble 1179 busspassasjerer kontrollert i beltekontroll denne uken. 54 av passasjerene fikk gebyr på 1.500 kroner. Dette skriver Statens Vegvesen på sine nettsider.

– Utviklingen er positiv og vi ser at flere bruker belte siden vi startet vårt fokus på beltebruk i buss i 2015. Sikkerhetsbelte redder liv, og vi vil at det skal bli like naturlig å bruke det i bussen som i bilen. Slike gebyr er et virkemiddel for å vise alvoret av å ikke bruke belte, sier regional koordinator Ann Synnøve Elvevoll i Statens vegvesen på deres nettside.

Det ble også observert fire barn uten belte, dette var dog utenfor tettbygd strøk. Innenfor tettbygde strøk ble ingen barn observert uten belte.

87 sjåfører ble kontrollert, hvor en sjåfør fikk gebyr for ikke å ha brukt belte. Dette ble registrert utenfor tettbygd strøk, hvor fartsgrensen er 60 km/t eller høyere.

– Det er viktig for oss at sjåførene går foran som gode forbilder når det gjelder beltebruk. Ikke minst at når de bruker belte selv kan de være den støtte passasjerer har behov for når ulykker inntreffer, forklarer Elvevoll.