Påske betyr ikke nødvendigvis fjellturer, hyttebesøk og ski på beina.

En god del av byens spisesteder, utesteder og severdigheter holder åpent gjennom påskedagene, men blant byens restauranter er det også noen som vil holde stengt. Årsakene varierer, men restaurantene enes om at omsetning i påskehøytiden er lav.

Velfortjent ferie

Mathallen er en av restaurantene som holder stengt gjennom hele påsken. Butikksjef i Mathallen Ørjan Jakobsen opplyser at omsetningen er redusert i høytidene, men at årsaken til at restauranten og butikken holder stengt først og fremst er fordi de ansatte trenger ferie.

– Vi holder stengt mest for å få avviklet en velfortjent ferie for våre ansatte etter hardkjøret vi har hatt. I tillegg er det av erfaring mye roligere når påsken nærmer seg. Restauranten holder stengt fra mandag 26. mars til 5. april. Butikkdelen skal være åpen til og med onsdag 28. mars, men åpner sammen med restauranten igjen 5. april, sier Jakobsen.

Skal pusse opp

Daglig leder for Hildr Gastro Bar og burgerbaren Burgr, Bjørn Pettersen, meddeler at spisestedene holder stengt grunnet ferieavvikling og at bedriften skal drive oppussing.

– Den største årsaken er rett og slett ferieavvikling, men vi skal også ha litt oppussing i lokalene. Generelt i påskeuka er det litt lavere trafikk, så av rent praktiske grunner legger vi oppussingen i påskeuka, forteller Pettersen.

Emmas drømmekjøkken velger også å holde stengt under perioden, noe restaurantens eier, Anne Britt Andreassen, mener er veldig enkelt å forklare.

– Vi holder stengt av hensyn til de ansatte som har stått på kontinuerlig siden tidlig i høst, selv gjennom jula når andre hadde fri. De trenger en pustepause for å få tid til å komme seg og derfor holder vi stengt fra 26. mars til 4. april, sier Andreassen.

Mangler din påskeåpne virksomhet på listen? Send oss en e-post med åpningstidene til tips@itromso.no!