Skredvarslingstjenesten varsom.no – som lages av NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat), i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt – har økt skredfaren til nivå fire (stor) både onsdag og torsdag i Tromsø.

Skredvarselet er også på nivå fire (nest høyst på fareskalaen) for Nord-Troms og Lyngen fra og med tirsdag, mens det oppjusteres til nivå fire også i Indre Troms torsdag.

– Må du ut på ski, bør du unngå skredterreng

NVE oppfordrer på nettsiden folk i området om å unngå alt av skredterreng. Om skredfaren i Tromsø skriver de følgende:

– Onsdag kveld vil skredfaren øke som følge av vindøkning og snøbyger. Det er fra tidligere store mengder løssnø som lett vil bli flyttet av vinden og danne nye ustabile flak i leområder. Fokksnøen vil trolig overlaste de vedvarende svake lag av kantkorn og det ventes naturlig utløste skred som følge av dette. Må du ut på ski bør du unngå skredterreng og utløpsområder.

Torsdag advarer YR om at skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse i Tromsø.

Tråkker ikke fjelløypene

Også Tromsø kommune oppforderer byens befolkning til å holde seg inne og informerer om at de ikke tråkker fjelløypene:

– Gjør som Elvis - gå for en sofapåske! På grunn av vær- og skredforhold kan vi ikke tråkke fjelløypene - men vi lover perfekt preparerte lysløyper! Husk å sjekke www.varsom.no hvis du skal på tur, og vær forsiktig - vi har ingen å miste!