Sender ut nytt obs-varsel: Sterk vind og snø kan by på krevende forhold

Natt til torsdag ventes det så pass krevende værforhold at meteorologene ser seg nødt til å sende ut et tredje (!) obs-varsel for Tromsø.

Biler i snøfokk. Et velkjent Tromsø-motiv, her ved Jekta.  Foto: Åsgeir Johansen

nyheter

Det er per onsdag kveld hele tre aktive obs-varsel ute for Tromsø. To av dem går på stor skredfare både onsdag og torsdag, og det siste er nå utsendt på vanskelige kjøreforhold på grunn av snøbyger, sterk vind og snøfokk.


 

Vinden skal derimot minke utover torsdag ettermiddag.

Snøbygene fortsetter gjennom påska

Selv om snøbygene fortsetter også i påskedagene, er det ikke med samme trykk som vi har sett de siste dagene. Heldigvis, vil nok mange som har tenkt seg på påsketur si.

Skjærtorsdag starter med mye snøbyger først på dagen, samt en del vind. Vinden roer seg imidlertid utover dagen, og bygene blir mer spredt - og slipper plass til sola.

– Jeg tror morgendagen blir ganske bra. Når vinden roer seg, holder bygene seg ved kysten, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Ine-Therese Pedersen.

Varierende påskevær

Langfredag kommer det inn et nytt bygesystem. Det betyr en ny omgang med snøbyger, som bare øker utover dagen. Det ventes vestlig, skiftende vind. Første del av fredagen blir imidlertid bra, ifølge meteorologen.

Bygene fortsetter utover påskeaften lørdag, men utover dagen blir det bedre, med gløtt av sol. Sol blir det også første påskedag, selv om det kan komme byger da også.

Andre påskedag blir en av de beste dagene i påska værmessig. Da er det ventet lite byger og lite vind.

– Kort oppsummert blir torsdag og mandag de fineste dagene, i tillegg til at første del av fredag blir bra. Samtidig er det uttrykk for byger hele påsken, sier Pedersen.

Kommer til å snø en del

Det kommer til å falle en god del snø de neste dagene, men Pedersen mener det er vanskelig å forutsi hvor store mengder det er snakk om. Det er likevel klart at det ikke kommer til å snø like tett som det har gjort de siste dagene.

– Det vil blåse litt, og da legger det seg ikke så mye snø på målestaven. Men det vil nok oppleves som det kommer en del snø i natt og morgen tidlig, sier Pedersen.

Temperaturen vil ligge på rundt 0 grader på dagtid, mens den kryper ned til 5-6 minusgrader nattestid.