Stengte to veistrekninger på Breivikeidet på grunn av skredfare

Fylkesvei 91 og 52 på Breivikeidet stengt fram til fredag ettermiddag.

Strekningen Hov - Breivikeidet ferjekai (det betyr at folk kommer seg fra og til for eksempel Sjursnes), og mellom Reiervik og Skarmunken (rett øst for markøren over Nakkefjellet) er stengt onsdag.Kreditering: Norgeskart

Har du tips eller bilder? Kontakt oss via Messenger, tips@itromso.no eller ring oss på 77 64 06 00. Tips og tilsendte bilder belønnes med Flax-lodd!

nyheter

Det gjelder strekningen Hov - Breivikeidet ferjekai og mellom Reiervik og Skarmunken. Veiene ventes åpnet henholdsvis klokken 14.00 og klokken 15.00.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt opplyser klokka 23.00 at de i samråd med NGI, Tromsø kommune og lokale "kjentmenn" har besluttet at det ikke er nødvendig å evakuere husstander på Breivikeidet onsdag kveld.

Flere bygder isolert

Rett før klokka 19.00 gikk et skred over fylkesvei 53 i Oldervik. Her vil veien være stengt til tidligst torsdag klokka 11.00. Skredet tok også med deler av strømforsyningen slik at beboere mellom Skittenelv og Oldervik er uten strøm natt til torsdag.

Klokka 19.00 onsdag stengte Statens vegvesen fylkesvei 293 ved Holmbuktura på grunn av skredfare, og dermed er også Jøvik på andre siden av Ullsfjorden isolert.

Klokka 21.30 onsdag vil også fylkesvei 57 stenges mellom Grøtfjord og Tromvik på Kvaløya, og dermed vil også Tromvik og Rekvik bli isolert i løpet av kvelden.

Stor skredfare i Tromsø

Både onsdag og torsdag er skredfaren i Tromsø kommune vurdert til nivå 4 og i obs-varselet for torsdag heter det følgende:

– På torsdag ventes stor snøskredfare i region Tromsø. Snøskredproblem er fokksnø og vedvarende svakt lag. Ferdsel i skredterreng anbefales ikke. Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse.

Les hele varselet på Varsom.no.

iTromsø følger saken!