– Jeg liker ikke kaker, men denne likte jeg, og da må den være god, utbryter iTromsøs fotograf Ronald Johansen etter å ha jafset i seg et helt kakestykke.

Den er i tillegg enkel å lage, så det er bare å hive seg rundt og invitere til kakefest.

Kaken er bakt av iTromsøs faste kakebaker Inger Guttormsen.

Ingredienser:

• 180 g mørk sjokolade

• 180 g smør

• 180 g sukker

• 6 eggeplommer

Marengs:

• 9 eggehviter

• 1 SS sukker

Slik baker du kaken:

1. Smelt først sjokolade, smør og sukker langsomt over vannbad.

2. Pisk eggehvitene med litt sukker til en stiv marengs.

3. Ha eggeplommene i en bolle, og tilsett sjokoladeblandingen. Rør sammen.

4. Vend inn marengsen til slutt.

5. Dekk bunnen av en kakeform med bakepapir og smør kantene. Hell 2/3-del av røra i formen, og sett resten til side. Stek kaka på 170 grader i 15–20 minutter.

6. Ta ut kaka og la den avkjøles på benken. Fordel så den siste 1/3-delen av røra på toppen av kaka, og du har ei nydelig og veldig saftig sjokoladekake.