– Jeg liker ikke kaker, men denne likte jeg, og da må den være god, utbryter iTromsøs fotograf Ronald Johansen etter å ha jafset i seg et helt kakestykke.
Den er i tillegg enkel å lage, så det er bare å hive seg rundt og invitere til kakefest.
Kaken er bakt av iTromsøs faste kakebaker Inger Guttormsen.
Ingredienser:
• 180 g mørk sjokolade
• 180 g smør
• 180 g sukker
• 6 eggeplommer
Marengs:
• 9 eggehviter
• 1 SS sukker
LES OGSÅ: Denne peanøttkaka vil få gjestene dine til å si wow (for abonnenter)
Slik baker du kaken:
1. Smelt først sjokolade, smør og sukker langsomt over vannbad.
2. Pisk eggehvitene med litt sukker til en stiv marengs.
3. Ha eggeplommene i en bolle, og tilsett sjokoladeblandingen. Rør sammen.
4. Vend inn marengsen til slutt.
5. Dekk bunnen av en kakeform med bakepapir og smør kantene. Hell 2/3-del av røra i formen, og sett resten til side. Stek kaka på 170 grader i 15–20 minutter.
6. Ta ut kaka og la den avkjøles på benken. Fordel så den siste 1/3-delen av røra på toppen av kaka, og du har ei nydelig og veldig saftig sjokoladekake.