Veien over Kattfjordeidet åpnes i dag

Fare for skred har sørget for at veien mellom Nordfjord og Henrikvik på Kvaløya ble stengt lørdag.
nyheter

Fylkesvei 862 mellom Nordfjord og Henrikvik på Kvaløya ble stengt lørdag morgen. Årsaken var fare for snøskred.

Statens vegvesen var ute på området søndag for å utløse skredet ved kontrollert sprenging med helikopter.

Trafikkoperatør Kristin Jullumstrø sier til iTromsø mandag formiddag at veien vil bli åpnet mandag etter klokken 15.

– De kunne ikke åpne veien søndag fordi snøen ikke hadde satt seg skikkelig. Det ble utløst et skred, men det kom ikke ned så mye som man hadde håpet. Derfor ville man ikke åpne veien søndag, da det var usikkert om det kunne komme nye skred, sier Jullumstrø, og legger til:

– Det har nå stabilisert seg med været, og derfor vil de starte å rydde veien rundt klokken 15. Det er ikke mye snø som må ryddes, så veien vil trolig åpne kort tid etter det, sier Jullumstrø, og henviser til at man kan følge med på deres nettsider for oppdateringer.

Disse veiene er fortsatt stengt.