Brukte siste påskedag til moro i Finnvikdalen

Mange tromsøværinger tilbrakte siste dag av påskeferien i Finnvikdalen.

KOSER SEG: Marita Kruse koser seg i en snøborg med bok. Alle foto: Håkon Steinmo 

nyheter

Parkeringsplassen i Finnvikdalen er smekkfull mandag formiddag. Flere måtte ta til takke med å parkere langs veien, for å nyte den siste påskedagen med stekende sol.

Marita Kruse er en av de heldige som nyter den siste påskedagen i Guds frie natur.

– Jeg har ikke vært så mye ute i påsken, men jeg skulle gjerne vært det. På grunn av betent skulder har jeg ikke kunne gått på ski, slik jeg normalt har pleid å gjøre.

Kruse slapper av i en snøsofa med ei bok om familiesorg i Afghanistan.

– Mannen min lovet egentlig å lage en snøborg, men det ble med sofaen, sier hun, mens mannen hennes leker med modellfly et par meter unna.

Vært sørpå

Mannen til Kruse er ikke den eneste som har hendene fulle med modellfly. Annette Kåsa og Kjell S. Johansen bruker også formiddagen til å drive med modellflyging.

– Vi er her mye om vinteren for å drive med modellfly. Det er et fint område, og det er langt nok unna flyplassen, slik at vi har lov å drive med det, sier Kåsa.

FLYGER: Annette Kåsa og Kjell S. Johansen og deres unge flyr med modellfly i Finnvikdalen. 

Hun og familien har sluppet unna uværet i nord.

– Vi har vært sørpå nesten hele påsken, helt til forleden dag, så vi har fått sol hele påsken, sier hun fornøyd, mens hun smiler.

Turpåske

Tradisjon tro, har tur også vært viktig for mange i påsken.

– Vi har vært mye på tur i påsken, men holdt seg til sikre plasser, hvor skredfaren ikke har vært stor. Vi har vært på lille Blåmann, Målselv og Finnvikdalen for å nevne noen. Så skal vi ta turen opp på Kjølen i dag, sier Andreas Hansen.

– Jeg har vært litt engstelig for ras, legger Lene Sturø til.

BEVISST: Andreas Hansen og Lene Sturø har vært på flere skiturer, men har holdt seg unna rasutsatte områder. 

FAMILIEPÅSKE: Ida Sandvik med familien har vært ute hver eneste dag i påsken. – Krokenløypa har vært en sikker vinner, men siste påskedag gikk til Finnvikdalen.