Fikk refs av Frp for seksuell trakassering – vil kjempe for å fortsette som FpU-nestformann

Kristian Eilertsen er innstilt som første nestformann i FpU av et mindretall i organisasjonens valgkomité.

BER OM TILLIT: Kristian Eilertsen er innstilt av mindretallet i valgkomiteen til å fortsette som 1. nestformann i FpU. Foto: Ivar Hjelvik 

nyheter
OPPDATERT: PFU konkluderte i sitt møte 18. desember 2018 med at iTromsø i denne saken brøt god presseskikk på punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten. 

Frps organisasjonsutvalg konkluderte med å gi Eilertsen en «kraftig advarsel» for brudd på partiets etiske regelverk, men lot han fortsette i alle hans verv, og overlot til FpUs landsmøte å vurdere om han har tillit eller ikke.

Bakgrunn: Anklages for seksuell trakassering

Årsaken er flere varslersaker om seksuell trakassering. iTromsø har omtalt to av dem, men det er ikke kjent hvor mange varsler det er til sammen mot FpU-nestformannen.

Tatt ut dissens

Nå ser det ut til at Eilertsen kommer til å kjempe om å fortsette i vervet som nestformann. Et mindretall i valgkomiteen som innstiller på det nye sentralstyret har innstilt på å gi han fornyet tillit, melder NRK.

– Det er et mindretall i valgkomiteen som har tatt dissens på første nestformann, og ønsker Kristian Eilertsen. Flertallet ønsker Andreas Brännström, sier valgkomiteleder Fredrik Juel Hagen til iTromsø.

Les også: Enda en kvinne står frem med varsel mot Eilertsen

Valgkomiteen består av tre personer, og innstillingen ble lagt fram før organisasjonsutvalget var ferdig med sin behandling av varslersakene.

– Det var ikke naturlig å vektlegge de sakene i noen særlig grad, blant annet siden organisasjonsutvalget ikke hadde konkludert. Vi var klar over sakene, men ikke mer enn hva som er kjent for media, sier Hagen.

Kommentar: «Grasrota kommer inn og redder æren»

LEDER: Fredrik Juel Hagen er leder av valgkomiteen, og sitter i sentralstyret til FpU. Han stiller ikke til gjenvalg selv. Foto: FpU 

 

Har ikke trukket seg

Det betyr at det med all sannsynlighet kommer til å bli kampvotering på landsmøtet.

– Så vidt jeg vet opprettholder begge kandidatene sitt kandidatur. Da blir det kampvotering. Så det er bare å vente og følge med i spenning, får man nesten si.

Les også: Varslere føler seg dårlig behandlet

– Bør ikke ha tillitsverv

Flere personer i FpU og Frp har tatt til orde for at reaksjonen til organisasjonsutvalget ikke var streng nok, og at Eilertsen burde ha mistet vervet sitt. Blant annet fikk han sterk kritikk av medlemmer i hans eget fylkeslag tidligere denne uka.

– Når man har drevet med seksuell trakassering bør man ikke ha noen form for tillitsverv, uavhengig om man er et politisk talent eller ikke, sa leder i Troms FpU, Malin Nordheim, til iTromsø.

iTromsø har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med Kristian Eilertsen. Han har ikke besvart våre henvendelser.

Les også: Internt oppgjør i Frp