Torsdag 15. februar fikk Arild Karlsen (51) i seg etsende væske i form av avløpsåpneren Mudin, som selges på Obs Bygg Bjerkaker hvor han arbeider. Avløpsåpneren var derimot helt på en Red Bull-flaske, og sto plassert på lageret. Karlsen så flasken, antok at den var gjenglemt, trodde flasken var uåpnet og luktet på innholdet.

Etter å ha forsikret seg om at væsken luktet Red Bull, smakte han forsiktig på innholdet med tunga. Karlsen sa til iTromsø i slutten av februar at smertene kom umiddelbart.

Han ble fraktet til UNN med ambulanse etter kort tid. Der ble han liggende på intensiven i flere uker, og fikk konstatert store skader i munnhulen, svelget og i lungene.

– Et rent uhell

Rullator: Arild Karlsen måtte ved hjelp av rullator ta et skritt av gangen da han våknet på UNN etter at han fikk i seg avløpsåpner-væske. Nå er Knutsen hjemme fra sykehusoppholdet, men fremdeles ikke i god nok form til å jobbe.

Det var en kollega i 20-årene som hadde helt innholdet over på energidrikk-flasken. Kort tid etter ble mannen

pågrepet og siktet for uaktsom forvoldelse

av betydelig skade på kropp eller helse. Han ble varetektsfengslet for en uke, men ble løslatt da fengslingen gikk ut da politiet ikke anså at det lenge forelå bevisforspillelsesfare.

Seksjonsleder for etterforskning, Lene Fabek, ved Troms politidistrikt sier at mannen fremdeles er siktet etter straffelovens paragraf 280, «uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse».

– Han erkjenner fremdeles ikke straffskyld, og forklarer at det som har skjedd har vært et rent uhell, sier Fabek.

– Ikke naturlig å drikke

– Saken er nesten ferdig etterforsket, og den vil da bli sendt over til en politiadvokat for vurdering. Da blir det opp til juristene å se på uaktsomheten i dette, men man kan jo si at dette er en sak som det er vanskelig å vurdere uaktsomheten i, sier Fabek før hun legger til:

– Det er nok siktede som har helt innholdet på flaska, og den har ikke stått fremme på en slik måte at det var naturlig å drikke av den, som at den skulle stått i et kjøleskap eller på et spisebord.

Mannens forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm, sa til iTromsø i februar at hans klient var lei seg for det som hadde skjedd med hans kollega, og at det hele var et uhell. Videre sa han at det var helt avløpsåpner på Red Bull-flaske fordi det var tette avløp på arbeidsplassen, og at den siktede mannen ikke var på jobb da hendelsen inntraff.

iTromsø får opplyst at Karlsen er hjemme fra sykehusoppholdet, men er ennå ikke i god nok form til å kunne arbeide.