Fotograf Audun Rikardsen har et kamera montert i toppen av et fyr, for å fotografere ei ørn som holder til der. På tur for å sjekke kameraet i påska, skallet han i ei metallplate - ikke bare én, men to ganger - og pådro seg et kutt i hodebunnen.

– Men gaffatape fungerer til det meste, sier Rikardsen.

Tape ble løsninga

Han er lattermild når iTromsø tar kontakt. I et facebookinnlegg tirsdag kveld forteller han nemlig om da han «bokstavelig talt kolliderte med et fyr» og fikk et stort kutt i hodebunnen.

På fyret er det montert et solcellepanel, som er festet på en skarp metallplate - selvsagt akkurat i passe hodehøyde. Og ikke nok med at han skallet i plata to ganger på samme dag nå i påska - han gjorde det samme da han satte ut kameraet i jula også.

– Man føler jo seg temmelig dum, sier han og ler.

Langt til havs, fjernt fra legekontorer og folk, ble redningen en rull med ducttape. Først skyllet han såret i saltvann. Deretter ble det tapet sammen.

– Tapen funker til det meste. Jeg burde nok ha vært hos lege for å sy såret, men vi var langt fra folk. Etter å ha tapet såret, forhørte jeg meg med søsteren min, som er lege. Og tapen gjorde jobben. Den satt på i halvannet døgn, før vi satte på annen bandasje. Da hadde såret trukket seg sammen, sier Rikardsen.

– Fordel å være tynn i toppen

Hans humoristiske facebookinnlegg har fått en rekke kommentarer, med alt fra oppfordring til å bruke hjelm neste gang, til lykkeønskninger.

– Det var noen som kommenterte at det var heldig at Gud hadde skapt meg sånn at gaffatapen festet seg godt på hodet mitt. Det er noen fordeler med å være tynn på toppen, ler Rikardsen.

Hendelsen skjedde da Rikardsen var i sin hjemkommune Steigen på påskeferie. Prosjektet med å fotografere ørna startet han for et års tid siden, da han satte opp en kasse for kameraet, slik at ørna skulle bli vant til den. Kameraet går på bilbatteri, og planen er at det i alle fall skal stå i toppen av fyret frem til høsten.

– Du satser vel nå på at det blir noen veldig bra bilder ut av dette?

– Ja, på sikt håper jeg at det var verdt det. Jeg får vel vurdere hjelm neste gang, humrer Rikardsen.