Administrasjonssjef Britt Elin Steinveg prøvde i tirsdagens formannskapsmøte å redegjøre for stoda i flytteprosessen for de handikappede barna som bor på Berglund og Iver Walnums vei.

Mange hensyn å ta

Ifølge Steinveg er det flere forhold som har satt ting på spissen i den innfløkte saken.

– Boligene i Iver Walnums vei og på Berglund har vært nødløsninger etter at vi var nødt til å flytte ut av Nansenveien. Vi har hatt dispensasjon for å drive. Denne dispensasjonen gikk ut i fjor høst, sier hun.

Derfor har kommunen de to siste årene leitet med lys og lykte etter erstatningsboliger til de handikappede barna – og da femte etasje på Seminaret ble tilgjengelig gikk man inn for dette.

Kraftige protester

Dette har i ettertid ført til kraftige protester fra foreldre til de handikappede barna – som absolutt ikke vil til Seminaret.

Avdelingsdirektør Trond Brattland åpnet for at det muligens ville være mulig å finne andre midlertidige løsninger for barna og foreldrene som sterkest motsetter seg flytting til Seminaret.

– Vi kan se på enkeltløsninger for disse, sier han.

Britt Elin Steinveg sier at det er meget uheldig at det er blitt fattet vedtak som er blitt omgjort – for så å bli omgjort igjen.

Hun sier at det har skapt stor usikkerhet blant foreldrene og barna det gjelder.

Skal informere foreldrene

– Vi skal nå ha et infomøte med dem der vi vil informere om det arbeidet vi gjør, og hvilke løsninger vi ser foran oss, sier Steinveg.

På spørsmålet om man ikke hadde kunnet forutse reaksjonene – og om man ikke kunnet ha utredet andre muligheter enn flytting sier administrasjonssjefen at dette aldri var et alternativ.

– Vedtaket i kommunestyret om at barna ikke skulle flyttes kom litt som lyn fra klar himmel på oss, sa administrasjonssjefen.

Ifølge henne var det ikke kommet signaler på forhånd på at flyttevedtaket kunne omgjøres politisk – og at man derfor ikke hadde utredet hva som ville kreves for å kunne fortsette drifta der.

Måtte få avklaringer

– Etter kommunestyrevedtaket var jeg nødt til å få klarlagt om vi kunne fortsette å drifte disse nødløsningene, og da var jeg nødt til å få avklart brannsikkerheten, sa Steinveg.

Som kjent satte Brann og Redning ned foten for videre drift.

SVs Ingrid Marie Kielland ville vite om det ville være mulig å drifte videre med midlertidige brannsikringsløsninger.

På det svarte Steinveg et betinget ja.

– Vi ville kanskje kunne det, men de øvrige utfordringene med bygget – blant annet det arbeidsmiljømessige – ville ikke la seg løse, sa hun.

Hun frarådet også fra å bruke mer ressurser på de midlertidige boligene.

– Jeg vil ikke anbefale videre oppussing av boliger som vi må flytte ut av i løpet av kort tid, sa hun – og viste til de kommende boligene som skal bygges i henholdsvis Fergeveien og Sommerlystveien.

Fikk notat om fremdrift

I formannskapsmøtet ble politikerne også presentert for et «veikart» over når disse nye avlastningsboligene skal stå ferdige.

I notatet skriver administrasjonen at barneboligene og avlastningsboligene i Sommerlystveien vil være klart til bruk i januar 2020, men tilsvarende boliger i Fergeveien trolig vil stå ferdig i februar samme år.